Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre: România transmite Europei şi lumii un mesaj clar

Premierul Marcel Ciolacu a spus, la inaugurarea podului peste Dunăre, că România transmite Europei şi lumii un mesaj clar.

433 afișări
Imaginea articolului Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre: România transmite Europei şi lumii un mesaj clar

Ciolacu la inaugurarea podului peste Dunăre: România transmite Europei şi lumii un mesaj clar

„Celebrăm astăzi munca serioasă, de bună calitate, prin inaugurarea acestui pod, spectaculos de altfel, România transmite Europei şi lumii întregi un mesaj clar: că vrem, ştim şi mai ales putem să ne cunstuim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră”, aşa şi-a început premierul discursul al inaugurare.

Marcel Ciolacu a afirmat despre pod că este un exemplu în multe privinţe: „este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaţionale într-o lume modernă şi plină de provocări. Un consorţiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori români. Firmele noastre au participat cu sute de oameni şi mii de maşini, utilaje, macarale şi tehnologie diversificată. Este şi un model de investiţie publică majoră cu un uriaş efect multiplicator: cele 500 de milioane de euro învestite în mare parte s-au întors în economia românească, mai ales în această regiune. Beneficiare sunt familiile a mii de angajaţi de la companii din judeţe precum Brăila, Tulcea şi Galaţi care au lucrat şi lucrează încă la finalizarea întregului obiectiv”.

Aceşti bani alimentează de 4 ani economia locală, a adăugat premierul: „În egală este şi un simbol al patriotismului economic pe care l-am pus la baza programului de guvernare. Deschiderea acestui pod aduce o serie de beneficii importante pentru întreaga zănp. Cel mai clar şi direct este economia de timp şi de carburant pentru transporturile rutiere, adică posibilitatea ca transportatorii să poată fi mai competitivi. Pe termen lung se prefigurează o activitate mult mai intensă în zona liberă Brăila care deja începe să ia avânt prin investiţi importante”.

După ce i-a menţionat pe Mihai Turdose şi pe Sorin Grindeanu, Ciolacu a atras atenţia că există şi o latură „mai puţin de mândrie”: „astfel de obiective s-au realizat mult prea puţin, ţinând cont de aşteptări românilor”.

Podul leagă judeţele Brăila şi Tulcea, dar asigură şi legătura dintre provinciile Muntenia, Dobrogea şi Moldova. Unul dintre picioarele podului se află aproape de intrarea în oraşul Brăila şi la doar 10 kilometri de oraşul Galaţi.

Potrivit autorităţilor române, obiectivul de la Brăila este cel mai lung pod suspendat din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. De asemenea, podul este cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici