Circa 200 de persoane din Arad au căutat un băiat de 14 ani care s-a rătăcit într-o pădure/ UPDATE: Băiatul a fost găsit

Un băiat în vârstă de 14 ani este căutat de câteva ore de către circa 200 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi voluntari din judeţul Arad, după ce s-a rătăcit între localităţile Sânpetru German şi Pecica, din sud-vestul judeţului. Zona este foarte dificilă, împădurită şi fără vizibilitate. UPDATE: Băiatul în vârstă de 14 ani căutat circa 7 ore de către 200 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi voluntari din judeţul Arad, după ce s-a rătăcit între localităţile Sânpetru German şi Pecica, din sud-vestul judeţului, a fost găsit.

3469 afișări
Imaginea articolului Circa 200 de persoane din Arad au căutat un băiat de 14 ani care s-a rătăcit într-o pădure/ UPDATE: Băiatul a fost găsit

Circa 200 de persoane din Araad caută un băiat de 14 ani care s-a rătăcit într-o pădure (Imagine: Shutterstock)

UPDATE Băiatul a fost găsit sâmbătă seara, la circa 42 de kilometri de la locul în care a dispărut, pe un dig din apropierea punctului de trecere a frontierei Cenad, din judeţul Timiş, în zona graniţei cu Ungaria, a anunţat, Poliţia Arad.

"Un cetăţean l-a găsit pe tânăr, iar bărbatul a sunat la Poliţia de Frontieră Timiş pentru a anunţa că a găsit o persoană în apropierea frontierei. Din primele informaţii, tânărul este în stare bună şi nu are probleme medicale. Este în siguranţă în acest moment. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră Timiş l-a pus în legătură cu tatăl său, iar un echipaj al Poliţiei Judeţului Arad se îndreptă către acel loc pentru a-l prelua pe băiat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţului Arad, subinspector Lorena Radu.

Conform unor surse din rândul autorităţilor, băiatul a crezut că se îndreaptă către Arad.

Băiatul a fost căutat, sâmbătă, timp de şapte ore, de aproximativ 200 de persoane, după ce a dispărut în timpul unei plimbări cu bicicleta, prin pădure.

ŞTIRE Băiatul se plimba, alături de mai mulţi prieteni, cu bicicleta, prin pădure, iar la un moment dat adolescentul ar fi pornit în faţa celorlalţi. Ulterior, membrii grupului şi-au dat seama că băiatul a dispărut, iar tatăl a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Au fost alertate şi serviciile voluntare din mai multe localităţi.

Copilul s-a pierdut între orele 10-11, dar apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 14.

"Un bărbat a anunţat că fiul său s-a deplasat împreună cu un grup de circa zece minori cu bicicletele de la Pecica spre localitatea Sânpetru German, prin pădurea care face legătura între cele două localităţi, iar fiul său a luat-o înainte şi s-a rătăcit de grup. Totodată, a anunţat că fiul său nu are la el telefon mobil. Detaşamentul Arad a deplasat 19 subofiţeri şi un ofiţer pentru începerea operaţiunilor de căutare. De asemenea, au fost alertate serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Pecica, Felnac, Sânpetru German, iar în zonă a fost trimis şi un echipaj SMURD de la Nădlac", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Conform Poliţiei, grupul de adolescenţi era din partea unei biserici din Arad.

"Din grup făceau parte 15 copii şi 3 însoţitori adulţi, toţi din municipiul Arad, care merseseră la ferma de Bivoli Pecica, apoi la Mănăstirea Bezdin şi la lacul cu nuferi. Unul dintre copii s-a îndepărtat de grup, ingnorând insistenţele repetate ale însoţitorilor de a se întoarce", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Lorena Radu.

După câteva ore de căutare, numărul forţelor de căutare a fost suplimentat, iar salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au adus în zonă echipamente pentru căutări pe timp de noapte.

"În acest moment instalăm cortul de comandă, de asemenea, tehnica pentru căutări pe timp de noapte, iluminare de zonă. S-au suplimentat forţele de căutare. Toate forţele de intervenţie şi căutare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au primit lanterne şi echipament necesar pentru căutări pe timp de noapte. (...) În acest moment, circa 200 de persoane fac căutări. Aria de căutare este foarte mare, pentru că apelul a venit foarte târziu, după patru ore de la dispariţia copilului. Zona este foarte dificilă, împădurită, fără vizibilitate în câmp deschis mai mare de 50 de metri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici