Circulaţia trenurilor spre şi dinspre Moldova, afectată după accidentul feroviar din Ploieşti

Trenurile de călători care asigură legătura între Bucureşti şi Moldova circulă deviat, miercuri, din cauza accidentului care a avut loc în staţia Ploieşti Triaj, pe ruta Bucureşti - Brazi - Ram Ploieşti Triaj - Ploieşti Vest - Ploieşti Sud (şi retur), potrivit CFR.

657 afișări
Imaginea articolului Circulaţia trenurilor spre şi dinspre Moldova, afectată după accidentul feroviar din Ploieşti

Circulaţia trenurilor spre şi dinspre Moldova este afectată după accidentul feroviar din Ploieşti

Potrivit unui comunicat transmis de CFR SA, trenurile de călători care asigură legătura între Bucureşti şi Moldova circulă deviat, miercuri, din cauza accidentului care a avut loc în staţia Ploieşti Triaj, pe ruta Bucureşti - Brazi - Ram Ploieşti Triaj - Ploieşti Vest - Ploieşti Sud (şi retur).

Reprezentanţii unei comisii de anchetă sunt la faţa locului şi fac verificări, iar după finalizarea constatărilor preliminare ale comisiei, personalul CFR SA va interveni pentru ridicarea vagoanelor deraiate şi redeschiderea circulaţiei feroviare prin staţia Ploieşti Triaj.

CFR menţionează că, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar, CFR SA a luat măsura de a redirecţiona circulaţia tuturor trenurilor care tranzitau staţia Ploieşti Triaj pe rute alternative, astfel trenurile de călători circulă pe ruta Brazi - Ram Ploieşti Triaj - Ploieşti Vest - Ploieşti Sud (şi retur), iar trenurile de marfă au fost redirecţionate pe ruta Brazi - Ghighiu - Ploieşti Est (şi retur).

Trenul Regio 5008 care circula pe ruta Buzău - Ploieşti Sud - Bucureşti Nord a fost lovit frontal, miercuri, de un tren privat de marfă, între staţiile Ploieşti Sud – Ploieşti Triaj. Trenul de călători, format din patru vagoane etajate, avea la bord circa 50 de călători.

Un număr de 11 persoane au fost rănite în urma ciocnirii celor două trenuri din Gara Ploieşti Triaj, toate victimele fiind conştiente. Unul dintre răniţi a fost dus cu elicopterul SMURD la un spital din Capitală, iar 10 au fost duşi la spital în Ploieşti.

Alte 37 de persoane, dintre are trei copii, au fost evaluate medical la faţa locului, însă nu au avut nevoie de transport la spital.

Călătorii din trenul Regio 5008 au fost preluaţi de trenul Regio 3008 care circula pe acelaşi traseu.

Cauzele exacte care au condus la producerea accidentului vor fi stabilite de comisia de anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tren,
feroviar,
accident

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici