Circulaţie întreruptă pe DN 57, din cauza viscolului. Pe porţiunea Lăţunaş – Moraviţa, circulaţia a fost reluată în condiţii de iarnă

Centrul Infotrafic a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că din cauza viscolului care a spulberat zăpada pe partea carosabilă, circulaţia a fost întreruptă pe DN57. Pe porţiunea Lăţunaş-Moraviţa (judeţul Timiş) circulaţia a fost reluată în condiţii de iarnă, iar tronsonul Coronini-Moldova Veche (Caraş-Severin) a fost deschis pe un fir pentru autovehiculele cu masa de 3,5 tone, existând riscul ca drumul să se blocheze din cauza zăpezii adusă de vântul puternic.

195 afișări
Imaginea articolului Circulaţie întreruptă pe DN 57, din cauza viscolului. Pe porţiunea Lăţunaş – Moraviţa, circulaţia a fost reluată în condiţii de iarnă

Circulaţie întreruptă pe DN 57, în Caraş Severin şi Timiş (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sâmbără, la ora 13.00, din cauza viscolului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, circulaţia era întreruptă pe DN57, pe tronsonul Nicolinţ – Oraviţa (judeţul Caraş-Severin), iar pe porţiunea Lăţunaş – Moraviţa (judeţul Timiş) circulaţia a fost reluată în condiţii de iarnă, iar tronsonul Coronini – Moldova Veche (judeţul Caraş-Severin) a fost deschis pe un fir pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, însă există riscul ca drumul să se blocheze din nou.

Din cauza vântului puternic care aduce zăpada pe partea carosabilă se circulă îngreunat pe DN6, între localităţile timişene Şandra şi Lovrin.

Sâmbătă începând cu ora 12.40, în judeţul Braşov, circulaţia a fost reluată pe DN1 Braşov – Făgăraş, la kilometrul 202+350 metri, între localităţile Codlea şi Vlădeni. Traficul a fost întrerupt aproximativ o oră şi jumătate din cauza unui accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Un autoturism a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară. Cauza probabilă a accidentului a fost neadaptarea vitezei în curbă.

Sâmbără, în intervalul orar 10.00-14.00, circulaţia rutieră este întreruptă în zona centrală a staţiunii prahovene Sinaia, cu ocazia desfăşurării Galei Campionilor de Automobilism – 2012. De asemenea, în intervalul orar 16.30-18.30, traficul va fi din nou intrerupt în vederea aprinderii iluminatului festiv. În aceste intervale orare traficul se va desfăşura deviat pe DN1-varianta care trece prin dreptul gării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, valabilă în intervalul 15 decembrie, ora 18.00 – 17 decembrie, ora 10.00, conform căreia vor fi precipitaţii în toate regiunile. În vestul şi nord-vestul ţării se vor cumula local 20-25 l/mp şi izolat 30 l/mp. În Banat, Crişana şi Dobrogea vor predomina ploile, iar în Maramureş, Transilvania, Muntenia, sudul Moldovei şi al Olteniei vor fi precipitaţii mixte şi local se va produce polei. În cea mai mare parte a Moldovei şi a Olteniei şi în zona montană va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, depăşind la rafală 50-60 km/h. Va fi viscol la munte, în Moldova şi local în Transilvania.

Poliţia atrage atenţia că în condiţii de ploaie sau lapoviţă, temperaturile scăzute de la nivelul solului favorizează formarea poleiului. În plus, ploaia spală materialul antiderapant, astfel că se impune rularea cu viteză redusă şi mărirea distanţei în mers între autovehicule.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici