Clopotele Patriarhiei şi ale bisericilor din Capitală bat la ora 22.30 pentru victime

Clopotele de la Patriarhia Română şi de la toate bisericile din Capitală bat, vineri seară, la ora 22.30, în memoria celor 32 de tineri morţi în urmă cu o săptămână în incendiul din club, potrivit Patriarhiei Române.

2172 afișări
Imaginea articolului Clopotele Patriarhiei şi ale bisericilor din Capitală bat la ora 22.30 pentru victime

Clopotele Patriarhiei şi ale bisericilor din Capitală bat la ora 22.30 pentru victime (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Vineri seară, începând cu ora 18.00 preotul Mihai Aurel, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor format din 13 preoţi şi un diacon au oficiat o slujbă în faţa clubului Colectiv pentru cei care au decedat, iar de la ora 19.00 în Catedrala patriarhală a fost oficiată o slujbă pentru răniţi.

Toate bisericile din ţară îi vor pomeni, sâmbătă, cu ocazia Moşilor de toamnă, pe toţi cei care au murit în incendiul din clubul Colectiv, mai spun reprezentanţii Patriarhiei.

Pentru vineri seară, a fost lansat pe Facebook un alt eveniment comemorativ, "Marşul tăcerii #Colectiv".

Oamenii sunt îndemnaţi să se adune, vineri, de la ora 21.00, în parcul din Piaţa Unirii, pentru a merge în marş până la club, precizându-se că evenimentul nu are legătură cu protestele din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici