Cluj: Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" a fost arestat

Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, Ilie Cornoiu, a fost arestat preventiv, vineri, de Tribunalul Cluj, pe 29 de zile, în cazul fraudării examenului de bacalauareat.

183 afișări
Imaginea articolului Cluj: Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" a fost arestat

Cluj: Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" a fost arestat (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

Avocatul preşedintelui comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, Călin Budişan, a declarat că a făcut recurs la sentinţa instanţei.

"Clientul meu, Ilie Cornoiu, a fost arestat pe 29 de zile în urma deciziei Tribunalului. Am făcut deja recurs. Este acuzat de distrugere înscrisuri, luare de mită şi fals material. La luarea de mită se arată că suma este neprecizată, or el nu a luat niciun ban", a spus Budişan.

Preşedintele comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, Ilie Cornoiu, a fost prezentat, vineri, judecătorilor Tribunalului Cluj de către procurorii DNA, cu propunere de arestare preventivă, în cazul fraudării examenului de bacalauareat.

Potrivit DNA, Ilie Cornoiu este acuzat de sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată şi luare de mită, în cazul fraudării examenului de bacalureat, în care au fost descoperite zeci de lucrări de examen trase la xerox.

Conform surselor citate, procurorii DNA au cerut arestarea lui Cornoiu după ce investigaţiile în cazul fraudei de la examenul de bacalaureat au scos la iveală implicarea acestuia, prin faptul că, în calitate de preşedinte al comisiei de examen, era singurul care deţinea ştampila cu care s-au ştampilat toate lucrările, inclusiv cele xerografiate.

Ilie Cornoiu este profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca şi consilier judeţean din partea PRM.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi în stare de arest directorul Grupului Şcolar "Alexandru Borza", Ioan Rus, directorul adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau" Ioan Văidăhăzan şi directorul şcolii particulare "Didactica Nova", Dorel Avram. Ei şi Cornoiu sunt acuzaţi că au pus la cale un mecanism prin care lucrările a 42 de candidaţi, de la proba de limba română, au fost înlocuite cu altele xerocopiate, ce conţineau rezolvările corecte ale subiectelor.

Ioan Rus şi Ioan Văidăhăzan au fost arestaţi, în 14 iulie, pentru trafic de influenţă, respectiv luare de mită, de Tribunalul Cluj. Ei au făcut recurs la măsura arestării preventive, care a fost respins de Curtea de Apel Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici