Care este scopul real al mişcării Black Lives Matter. Fondatorul mişcării a recunoscut obiectivul final al grupului

  • Mişcarea „Black Lives Matter” a crescut în amploare de la decesul lui George Floyd de luna trecută
  • Zeci de proteste îndreptate împotriva abuzurilor poliţiei şi a nedreptăţii au cuprins Statele Unite
  • Protestele s-au extins în afara graniţelor şi au devenit un fenomen mondial
6125 afișări
Imaginea articolului Care este scopul real al mişcării Black Lives Matter. Fondatorul mişcării a recunoscut obiectivul final al grupului

Sursa foto: profimedia

Protestele şi revoltele au cuprins Statele Unite în numele dreptăţii pentru moartea lui George Floyd, aflat în custodia poliţiei, şi a altor victime ale forţelor de ordine. Organizatorii „Black Lives Matter”, abreviat BLM, au spus în repetate rânduri că scopul este de a pune capăt brutalităţii poliţiei şi a rasismului sistemic care afectează în mod injust pe oamenii de culoare.

Unul dintre co-fondatorii BLM, Patrisse Cullors, a recunoscut recent că organizaţia este condusă de marxişti instruiţi care au scopul final de a-l alunga din funcţia de preşedinte pe Donald Trump.

 

Deşi site-ul web „Black Lives Matter” nu susţine în mod explicit că Joe Biden ar trebui să fie preşedinte, Cullors a întărit acest punct de vedere în timpul unei emisiuni televizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici