Cod GALBEN de vânt puternic. Mii de gospodării fără curent, fire electrice rupte şi copaci căzuţi pe maşini în Mureş/ Parcuri ÎNCHISE în Craiova

Peste 5.400 de gospodării de pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş, au rămas, duminică, fără energie electrică din cauza vântului puternic care a doborât un copac pe firele electrice, iar la Târgu-Mureş, un copac a căzut pe o maşină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2244 afișări
Imaginea articolului Cod GALBEN de vânt puternic. Mii de gospodării fără curent, fire electrice rupte şi copaci căzuţi pe maşini în Mureş/ Parcuri ÎNCHISE în Craiova

Cod GALBEN de vânt. Mii de gospodării fără curent, fire electrice şi copaci căzuţi pe maşini în Mureş/

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că duminică după-amiaza, 5.475 de familii au rămas fără energie electrică, avaria fiind produsă de vântul puternic, care a doborât un copac pe firele electrice.

”Un copac a căzut pe firele electrice în localitatea Ibăneşti”, a anunţat Virag.

În total au fost afectate localnici din 19 localităţi din judeţul Mureş, de pe Valea Gurghiului. În cazul a şase localităţi, avariile au fost remediate, iar utilizatorii realimentaţi. Mai multe echipaje ale distribuitorului de energie electrică sunt pe teren şi lucrează la remedierea defecţiunilor.

De asemenea, în Târgu Mureş, un copac a fost doborât de vânt şi a căzut pe carosabil şi pe o maşină parcată, iar pe E 60, în zona Vatman, un alt copac a căzut pe carosabil. Pe Bulevardul 1 Decembrie a căzut un banner publicitar suspendat, iar pompierii sunt pe teren pentru degajarea acestuia. Nu s-au înregistrat victime.

Judeţul Mureş este sub avertizare cod galben de vânt puternic.

Parcurile din Craiova, închise din cauza vântului puternic

Cele două parcuri şi grădina botanică din Craiova au fost închise, duminică după-amiază, din cauza rafalelor puternice de vânt care pot rupe copacii bătrâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Regiei care administrează domeniul public din Craiova, din cauza rafalelor de vânt, s-a luat decizia ca porţile Parcului „Nicolae Romanescu”, Parcului Tineretului şi Grădinii Botanice „Alexandru Buia” să fie închise, duminică, de la ora 15.00, iar vizitatorilor să le fie interzis accesul din cauza pericolului la care se pot expune.

„S-a luat această decizie deoarece mai mulţi arbori sunt bătrâni şi sub greutatea vântului se pot rupe”, se arată în comunicatul citat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de intensificări ale vântului pentru duminică, de la ora 16.00, până la ora 23.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici