Cod galben de vijelii în Capitală şi pe litoral de 1 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vânt valabil miercuri, 1 mai, între orele 10 şi 21.00. Codul vizează 18 judeţe din sudul, sud-estul şi sud-vestul ţării, inclusiv litoralul românesc. Totodată, hidrologii au emis, miercuri, o avertizare de cod portocaliu de inundaţii şi pe râuri din judeţele Cluj şi Sălaj, valabilă până miercuri la ora 16.00.

1927 afișări
Imaginea articolului Cod galben de vijelii în Capitală şi pe litoral de 1 mai

Cod galben de vijelii în Capitală şi pe litoral de 1 mai/ Se anunţă şi inundaţii în două judeţe

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Almaş – bazin aferent amonte S.H. Hida, judeţele Cluj şi Sălaj.

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii a intrat în vigoare la ora 09.30 şi expiră la ora 16.00.

O altă avertizare cod portocaliu de inundaţii a fost emisă pentru râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, valabilă până la ora 18.00.

Cod galben de vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vânt valabil miercuri, 1 mai, între orele 10 şi 21.00. Codul vizează 18 judeţe din sudul, sud-estul şi sud-vestul ţării, inclusiv litoralul românesc.

Fenomene vizate: intensificări susţinute ale vântului.

În intervalul menţionat vântul va avea intensificări susţinute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei, cu rafale de 55....65 km/h şi temporar 70...75 km/h.

Avertizarea este valabilă pentru 18 juudeţe, inclusiv Constanţa. Mii de români se află pe litoral de 1 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici