Cod portocaliu de inundaţii în apropierea litoralului şi în nordul ţării

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din nord-vestul judeţului Constanţa până la ora 23.00 şi pe câteva râuri mici judeţul Maramureş, până la miezul nopţii.

1222 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii în apropierea litoralului şi în nordul ţării

Cod portocaliu de inundaţii pe litoral şi în nordul ţării

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe unele râuri mici din nord-vestul judeţului Constanţa. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Valea Dunărea”, arată hidrologii.

Codul portocaliu de inundaţii în Constanţa este în vigoare până la ora 23.00.

În judeţul Maramureş, codul portocaliu a fost instituit pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vişeu, Iza – bazin superior şi mijlociu, însă fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ruşcova şi Iza – bazin mijlociu. În acest caz, avertizarea este valabilă până la miezul nopţii.

Tot până la miezul nopţii este valabilă o nouă avetizare cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Sălaj şi Cluj.

De altfel, mai multe bazine hidrografice se află până luni la ora 12.00 sub avertizare cod portocaliu de inundaţii, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare începând de duminică de la ora 18.00 până luni la ora 10.00 pe unele râuri din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacӑu şi Vrancea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici