Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Suceava, până joi la 2.00

Mai multe râuri din judeţul Suceava se află, până joi la ora 2.00, sub cod portocaliu de inundaţii, potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

126 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Suceava, până joi la 2.00

Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Suceava, până joi la 2.00 (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Avertizarea vizează râurile mici din bazinele superioare ale Sucevei, Brodinei şi Moldoviţei.

Tot miercuri, hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este valabilă de miercuri, ora 14.00, până vineri, la aceeaşi oră, pentru râuri din bazinele hidrogafice Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş.

Potrivit avertizării, vor fi sub cod roşu râul Vedea şi afluentul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş. De asemenea, de joi, ora 6.00, vor intra sub avertizare cod roşu şi râurile din bazinul hidrografic Lotru, în judeţul Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici