Video COD ROŞU de inundaţii în Olt, Teleorman, Vâlcea şi Argeş, PORTOCALIU în alte zece judeţe. O persoană este decedată, iar alte patru dispărute. Bilanţul inundaţiilor - VIDEO, FOTO

Hidrologii au emis o avertizare COD ROŞU de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă de miercuri până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu. Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior. Circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş, din cauza viiturilor şi a alunecărilor de teren.

6190 afișări

UPDATE 00:32 - Argeş: Sute de localnici evacuaţi din locuinţe îşi petrec noaptea în şcoli şi cămine culturale

Sute de localnici din judeţul Argeş care au fost evacuaţi din case în urma inundaţiilor îşi petrec noaptea de miercuri spre joi în şcoli, cămine culturale şi alte adăposturi puse la dispoziţie de autorităţi, aceasta fiind a doua noapte consecutiv în care oamenii nu se pot întoarce în locuinţe.

Sute de localnici din comunele argeşene Bârla, Bascov, Hârseşti, Stolnici şi Poiana Lacului îşi petrec noaptea de miercuri spre joi în cămine culturale, şcoli, dispensare şi alte adăposturi amenajate de autorităţile locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Prefecturii Argeş, în aceste localităţi au fost evacuaţi din locuinţe, în urma inundaţiilor, 473 de oameni, iar miercuri după-amiază doar o mică parte dintre aceştia au revenit la casele lor după ce apele s-au mai retras, cei mai mulţi rămânând pentru a doua noapte consecutiv în aşezămintele puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Comuna cu cele mai multe persoane evacuate este Hârseşti, unde marţi 200 de localnici au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele afectate de viituri. În comuna Bârla 170 de persoane au fost evacuate, la Stolnici o sută de oameni şi-au părăsit locuinţele, la Bascov au fost evacuaţi 50 de localnici, iar la Poiana Lacului numărul celor evacuaţi este de 47.

UPDATE 00:10 - Teleorman: 13 localităţi afectate de inundaţii, apa a intrat în zeci de case şi sute de curţi

Un număr de 13 comune din judeţul Teleorman sunt afectate de inundaţii miercuri seară, apa intrând în zeci de case şi sute de curţi, iar autorităţile au dispus evacuarea persoanelor care locuiesc în zona digurilor, întrucât acestea ar putea fi surprinse de viituri.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, miercuri seară, la ora 22.00, sunt afectate de inundaţii 13 comune, respectiv Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Trivalea Moşteni, Siliştea Gumeşti, Dideşti, Beuca, Ciolăneşti, Necşeşti, Drăcşenei, Talpa, Vârtoape, Olteni şi Gălăteni .

Conform rapoartelor operative primite de la Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în aceste localităţi au fost inundate 42 de case, 422 de curţi şi 209 anexe gospodăreşti.

De asemenea, apele au acoperit 1.288 de hectare de teren agricol, 504 hectare de păşuni şi fâneţe şi 46 de hectare de păduri. Peste cinci kilometri de drumuri judeţene şi aproape 22 de kilometri de drumuri comunale au fost avariaţi în urma inundaţiilor.

În cursul zilei de miercuri, zeci de ofiţeri şi subofiţeri de la ISU Teleorman au intervenit cu autocamioane, motopompe şi bărci pneumatice în localităţile inundate, în sprijinul acestora intervenind şi colegii lor de la Ialomiţa şi Călăraşi, dar şi zeci de jandarmi şi poliţişti.

UPDATE 19:26 Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Suceava, până joi la 2.00

Mai multe râuri din judeţul Suceava se află, până joi la ora 2.00, sub cod portocaliu de inundaţii, potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Avertizarea vizează râurile mici din bazinele superioare ale Sucevei, Brodinei şi Moldoviţei.

UPDATE 17:00 Bilanţul inundaţiilor: 1.184 persoane evacuate, peste 2.000 case inundate şi 83 drumuri afectate

Un număr de 1.184 persoane au fost evacuate de la producerea inundaţiilor şi 99 de locuinţe au fost distruse, la care se adaugă alte 168 locuinţe avariate şi 2.003 case inundate, a anunţat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Guvern.

El a mai precizat că inundaţiile au afectat până în prezent, la nivel naţional, 223 anexe gospodăreşti, care au fost distruse, şi 185 unităţi administrativ-teritoriale.

Au fost afectate 7 drumuri naţionale, pe porţiuni ce însumează 1,5 kilometri, 37 drumuri judeţene pe o distanţă totală de 88,7 kilometri şi 39 drumuri comunale pe porţiuni totale de 239 kilometri.

UPDATE 16:55 ANM: Codul portocaliu ar putea fi extins şi pentru Gorj, pentru 6-10 ore, de joi după-amiază

Codul portocaliu de ploi şi vijelii în Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, valabil de joi, ora 03.00, până vineri, aceeaşi oră, ar putea fi extins şi pentru judeţul Gorj joi după amiază, pentru o perioadă de 6-10 ore, a anunţat, miercuri, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

Potrivit avertizării cod portocaliu, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Caraş-Severin, iar pe parcursul zilei de joi şi în judeţele Mehedinţi şi Dolj, va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

"Codul portocaliu începe mâine dimineaţă (joi - n.r.) pentru cele trei judeţe. Din păcate, este posibil ca o perioadă de 6-10 ore, mâine după-amiază, să intre şi Gorjul în cod portocaliu. Cantităţile de precipitaţii cumulate nu vor mai ajunge la 100 litri/ metru pătrat, dar, având în vedere solul îmbibat, trebuie din nou multă atenţie pe partea de sud-vest", a arătat directorul ANM.

El a adăugat să singura veste bună este că, după expirarea acestei avertizări, ANM nu va decide o prelungire de încă 24 ore, iar vineri la prânz formaţiunea ciclonică nu va mai fi activă.

UPDATE 14:01 Cod roşu de inundaţii în Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, cod portocaliu în alte zece judeţe

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă de miercuri până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este valabilă de miercuri, ora 14.00, până vineri, la aceeaşi oră, pentru râuri din bazinele hidrogafice Mureş, Bega Veche, Bega,Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş.

Potrivit noii avertizări, vor fi sub cod roşu râul Vedea şi afluentul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş. De asemenea, de joi, ora 06.00, vor intra sub avertizare cod roşu şi râurile din bazinul hidrografic Lotru, în judeţul Vâlcea.

INHGA menţionează că, de joi, ora 03.00, până vineri, la ora 06.00, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale severe se pot produce în unele bazine hidrografice mici din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

De asemenea, până vineri, la ora 14.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de inundaţii râurile din bazinele hidrografice Jiu sector aval Filiaşi - amonte Podari (judeţul Dolj), Lotru (judeţul Vâlcea), Olteţ (judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt), Teleorman amonte S.H. Tătărăştii de Sus (judeţele Argeş şi Teleorman), afluenţii râului Vedea din judeţul Teleorman, Neajlov amonte Vadu Lat (judeţele Argeş şi Giurgiu).

Sub cod portocaliu de inundaţii vor intra, de joi, ora 03.00, şi râurile din bazinele hidrografice Bistra, Cerna (judeţele Caraş-Severin şi Gorj), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), afluenţii Jiului din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Argeş, bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Hidrologii au emis şi o avertizare cod galben, valabilă tot de miercuri până vineri, la ora 14.00, pe râurile din bazinele hidrografice Jiu superior, Gilort şi Jiu pe sector aval Răcari (judeţele Gorj şi Dolj), afluenţii Oltului (judeţele Gorj, Vălcea şi Olt), Teleorman, în aval Tătărăştii de Sus şi Neajlov aval Vadu Lat (judeţele Teleorman şi Giurgiu).

Tot sub avertizare cod galben de inundaţii vor fi, de joi, ora 03.00, şi râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, bazinul superior şi mijlociu al Begăi, bazinul superior al Timişului, Poganiş (judeţele Caraş Severin şi Timiş), afluenţii Mureşului din judeţul Hunedoara, afluenţii Oltului din judeţul Sibiu, bazinul superior al Argeşului, bazinul mijlociu al Dâmboviţei şi Sabar (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce, începand de joi, ora 03.00, şi în alte bazine hidrografice din judeţele Hunedoara şi Sibiu, a precizat INHGA.

Şi meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeaşi oră. În cele trei judeţe va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, judeţele Timiş, Hunedoara, Gorj, Vâlcea şi Olt vor fi, de joi, ora 03.00, până vineri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii. În aceste judeţe vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 12:03 Oprea: 63 de localităţi din 10 judeţe afectate de inundaţii; o persoană decedată, alte patru dispărute

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat miercuri că în urma inundaţiilor au fost afectate 63 de localităţi din 10 judeţe, o persoană din Argeş a decedat şi alte patru din Vâlcea, Argeş şi Teleorman sunt date dispărute, iar 400 de oameni rămaşi izolaţi au fost salvaţi, din care 210 în Vaideeni.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a spus că în ultimele 24 de ore au fost mobilizaţi peste 2.200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, care au intervenit pentru salvarea oamenilor aflaţi în situaţii de risc.

Oprea a precizat că marţi s-a intervenit în 63 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Sibiu, unde au fost peste 1.100 de locuinţe inundate.

Vicepremierul a precizat că, în urma viiturilor, o persoană din judeţul Argeş a decedat, iar alte patru, dintre care două din Vâlcea şi câte una din Argeş şi Teleorman, sunt date dispărute.

Echipele de intervenţie ale Ministerului de Interne au reuşit să salveze aproximativ 400 de persoane care au rămas izolate sau erau în pericol, dintre care 210 din localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea. Persoanele evacuate au fost cazate fie în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale, fie la rude.

Trei elicoptere ale Ministerului de Interne au intervenit pentru salvarea a peste 60 de persoane, misiuni aeriene având loc în judeţele Gorj şi Vâlcea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a mai spus că miercuri sunt pregătite de intevenţie zece elicoptere, dintre care şase de tip SMURD.

Oprea a precizat că un elicopter a fost trimis în localitatea Rânca, judeţul Gorj, pentru a căuta şi a salva zece persoane.

Ministrul de Interne a mai spus că miercuri intervin peste 2.000 de pompieri, jandarmin şi poliţişti, iar suplimentar sunt pregătite alte 2.500 de forţe.

Vicepremierul a mai arătat că a vorbit cu ministrul Apărării, Mircea Duşă, care a spus că Armata este pregătită să intervină în sprijinul oamenilor sinistaţi.

În judeţul Argeş, un bărbat de 72 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi după-amiază, după ce a fost luat de o viitură în localitatea Vedea.

De asemenea, tot în Argeş, un bărbat a fost dat dispărut după ce a fost luat de o viitură pe pârâul Merişani din localitatea cu acelaşi nume. Reprezentanţii Prefecturii Argeş anunţau că bărbatul a fost găsit marţi seară, după ce a fost căutat timp de câteva ore.

În judeţul Vâlcea, un bărbat de 38 de ani din comuna Stoeneşti este dat dispărut în urma viiturilor, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, care au spus marţi că şansele ca acesta să mai fie în viaţă sunt minime.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeaşi oră. În cele trei judeţe va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

12:00 Alba: Zeci de case, anexe gospodăreşti, drumuri şi terenuri agricole, inundate în urma ploilor

Zeci de case şi anexe gospodăreşti au fost inundate, mai multe drumuri şi străzi au fost acoperite cu aluviuni, iar peste 40 de posturi de transformare şi linii de alimentare cu energie electrică au fost avariate în judeţul Alba, în urma ploilor puternice din ultimele zile.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au dat publicităţii, miercuri, un bilanţ al pagubelor înregistrate în judeţ în urma ploilor din ultimele zileu care au fost însoţite de descărcări electrice, vânt puternic şi grindină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, cea mai afectată zonă a fost comuna Almaşu Mare, unde 18 case şi 29 de anexe gospodăreşti au fost inundate, 100 de metri de drum şi şase străzi au fost acoperite cu aluviuni, iar un pod şi 41 de podeţe şi punţi pietonale au fost avariate. De asemenea, în zona comunei au fost inundate 15 hectare de teren arabil şi 80 de fântâni.

În zonele Câmpeni-Băiţa, Cugir, Sebeş şi Certej au fost afectate 44 de posturi de transformare şi cinci linii de medie tensiune, ceea ce a dus la întreruperea, pentru perioade scurte de timp, a alimentării cu energie electrică a localităţilor din zonă.

În Comuna Noşlac au fost afectate reţele telefonice şi de alimentare cu energie electrică pe circa 120 de metri.

Pagube au fost înregistrate, la sfârşitul săptămânii trecute, şi în Aiud, unde cinci pivniţe au fost inundate şi trei copaci au fost rupţi de vânt şi au căzut pe carosabil. De asemenea, Drumul Naţional 67C a fost blocat, tot la sfârşitul săptămânii trecute, în zona localităţii Tău, timp de peste o oră, după ce a fost acoperit de aluviuni pe o porţiune de peste 50 de metri.

Pentru înlăturarea efectelor ploilor, au intervenit echipaje ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din zonele afectate, ale Electrica, Romtelecom, dar şi pompierii militari din cadrul ISU Alba.

Judeţul Alba se află, miercuri, până la ora 14.00 sub atenţionare cod galben de ploi cu descărcări electrice, vânt puternic, grindină.

11:47 Peste 70 de săteni din Vaideeni ale căror case au fost distruse de viitură stau în căminul cultural

Peste 70 de persoane din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, şi-au petrecut noaptea în căminul cultural din localitate, după ce cătunul în care locuiau a fost afectat de o viitură puternică ce a distrus mai multe case care au fost luate de apele pârâului Luncavăţ.

Un număr de 72 de localnici din comuna Vaideeni, localitatea cea mai afectată de inundaţiile din judeţul Vâlcea, şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în căminul cultural din localitate, a declarat corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu.

Potrivit acestuia, autorităţile din Vâlcea le-au pus la dispoziţie sinistraţilor locuri în care să doarmă şi le-au asigurat hrana.

Prefectul judeţului a declarat corespondentului MEDIAFAX că mai multe case din cătunul lovit de viiturile puternice venite pe pârâul Luncavăţ au fost complet distruse, fiind luate de ape.

Autorităţile locale nu au avut posibilitatea să numere imobilele distruse, însă se pare, din primele informaţii, că ar fi vorba despre zece locuinţe, a precizat Dumitru-Nicu Cornoiu.

Conform reprezentanţilor Primăriei Vaideeni, în noaptea de marţi spre miercuri, la Vaideeni nu a mai plouat, însă apele pârâului Luncavăţ au continuat să se reverse.

Conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor locale, în judeţul Vâlcea 36 de localităţi au fost afectate de inundaţiile din ultimele ore, iar sute de pompieri, jandarmi poliţişti şi voluntari au intervenit în zonele inundate pentru a-i sprijini pe localnici.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, zeci de oameni surprinşi pe insule formate între apele umflate ale unor râuri sau pâraie au fost scoşi fie cu elicopterele, fie de către pompieri, cu barca pneumatică sau cu ajutorul unor cordeline.

Doi bărbaţi din judeţul Vâlcea sunt căutaţi, unul fiind dat dispărut după ce a fost văzut în timp ce era luat de viitură, celălalt fiind dispărut şi presupunându-se că a fost luat de ape.

UPDATE 10:15 - Olt: Peste 450 de locuinţe şi aproape 930 de anexe gospodăreşti, afectate de inundaţii

Peste 450 de locuinţe şi aproape 930 de anexe gospodăreşti din 22 de localităţi ale judeţului Olt au fost afectate de inundaţii, după ce râurile Vedea şi Cotmeana s-au revărsat din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile.

Potrivit unei evaluări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, în acest judeţ au fost afectate de revărsările de apă 453 de case şi 926 de anexe gospodăreşti din 22 de localităţi, iar peste 340 de animale au murit înecate.

De asemenea, apele revărsate au avariat drumuri judeţene pe o lungime de 12 kilometri şi drumuri comunale pe 36 de kilometri, fiind afectate de inundaţii, totodată, 13 poduri şi 4.357 de hectare de terenuri arabile.

Din cauza inundaţiilor, 634 de fântâni au devenit inutilizabile.

Conform informaţiilor furnizate de ISU Olt, autorităţile locale au decis evacuarea a 24 de persoane din localitatea Icoana, 20 de persoane din Corbu şi zece persoane din localitatea Potcoava.

UPDATE 09:55 - Teleorman: Alte două localităţi inundate, cinci persoane evacuate şi 29 izolate

Potrivit datelor furnizate, miercuri dimineaţă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, numărul localităţilor afectate de inundaţii în acest judeţ a crescut de la opt la zece în noaptea de marţi spre miercuri.

Astfel, miercuri dimineaţă erau inundaţii în localităţile Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Trivalea Moşteni, Vedea, Balaci, Dideşti, Siliştea Gumeşti, Scurtu Mare, Beuca şi Ciolăneşti. Ca urmare a revărsării unor cursuri de apă, a scurgerilor de pe versanţi, dar şi a cantităţilor mari de precipitaţii din ultima perioadă în cele zece comune sunt inundate, miercuri dimineaţă, un număr de 53 de case, 504 curţi şi 335 de anexe gospodăreşti. Apa bălteşte pe o suprafaţă de 1.185 hectare de teren arabil, 70 de hectare de păşuni şi fâneţe şi şase hectare de pădure.

În comuna Ciolăneşti, satul Ciolăneştii din Deal, cinci persoane au fost evacuate din casele lor ca urmare a inundaţiilor, iar în comuna Beuca 29 de oameni au rămas izolaţi în satul Beuca.

Viiturile puternice au avariat 19 podeţe şi trei construcţii hidrotehnice, iar din cauza aluviunilor sunt afectate sau avariate drumuri judeţene pe aproape şapte kilometri şi drumuri comunale pe o lungime de peste 20 de kilometri.

În cele zece comune lovite de inundaţii peste 500 de fântâni nu mai pot fi folosite, fiind colmatate.

Zeci de ofiţeri şi subofiţeri de la ISU Teleorman, sprijiniţi de jandarmi, au intervenit în zonele afectate pentru evacuarea

UPDATE 09:30 - Circulaţie blocată pe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş

Circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş, din cauza viiturilor şi a alunecărilor de teren, a anunţat miercuri Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

În judeţul Vâlcea, circulaţia este în continuare întreruptă pe DN65C, în zona Măldăreşti, iar pe DN7A Brezoi - Voineasa, traficul a fost permis pentru scurt timp, pe un fir, în zona Malaia, însă drumul rămâne închis. În oraşul Călimăneşti, încă se curăţă partea carosabilă, iar traficul rutier se desfăşoară pe centura ocolitoare, respectiv DN7CC, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Infotrafic

În judeţul Hunedoara, este blocată circulaţia pe DN7A, în zona oraşului Petrila, între kilometrii 96 şi 105.

În judeţul Argeş, traficul rutier este închis pe DN67B Piteşti - Drăgăşani, în zona Vedea, unde un podeţ a fost afectat de viitură. Un alt pod a fost avariat în urmă cu două luni, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Piteşti, la kilometrul 175+900.

De asemenea, pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza unei alunecări de teren produse în zona Deduleşti. Rutele ocolitoare pentru traficul greu sunt: DN64 Râmnicu Vâlcea - Găneasa, DN65 Găneasa - Slatina -Piteşti, DN1 Veştem - Braşov, DN1A Braşov - Ploieşti - Bucureşti.

Circulaţia feroviară este în continuare întreruptă pe secţia de cale ferată 906, între Piteşti şi Curtea de Argeş, în zona localităţii argeşene Borleşti, după ce un tren a deraiat marţi, în jurul orei 16.50, din cauza unei viituri.

Potrivit noii avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din bazinul superior al râului Vedea, se menţine şi se extinde avertizarea cod roşu, începând de miercuri, ora 08.00, pe Vedea şi pe afluentul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş.

Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.

Râurile Gilort, în amonte de staţia hidrologică Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), Lotru (judeţul Vâlcea), Olteţ şi afluentul său Cerna (judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt) au fost sub avertizare cod roşu de inundaţii, de marţi, ora 23.00, până miercuri, la ora 09.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici