COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, extins în trei judeţe din România

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale pentru mai multe localităţi din judeţul Caraş-Severin, valabilă miercuri până la ora 14.25.

1595 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, extins în trei judeţe din România

COD PORTOCALIU de ploi torenţiale într-un judeţ din România

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în judeţul Caraş-Severin se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35-45 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, intensificări puternice ale vântului şi frecvente descărcări electrice.

Avertizarea vizează localităţile Reşiţa, Târnova şi Ezeriş şi este în vigoare până la ora 14.25.

ANM a emis, miercuri, şi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi pentru Bucureşti şi 37 de judeţe, valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină în alte două judeţe

Meteorologii au emis încă o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină pentru mai multe localităţi din judeţele Timiş şi Hunedoara, valabilă până la ora 15.10.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în localităţile Pietroasa din Timiş şi Dobra, Veţel, Lăpugiu de Jos, Cerbăl, Bunila, Lelese, Bătrâna din judeţul Hunedoara se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35-45 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii.

De asemenea, vor fi intensificări puternice ale vântului şi frecvente descărcări electrice.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă până la ora 15.10.

Anterior, ANM emisese cod portocaliu pentru trei localităţi din Caraş-Severin.

De altfel, ANM a emis, miercuri, şi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi pentru Bucureşti şi 37 de judeţe, valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00. Potrivit meteorologilor, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici