Coloana oficială a lui Traian Băsescu, blocată. Un bistriţean s-a aşezat în faţa ei pentru a-i da o scrisoare

Un bărbat de aproximativ 60 de ani s-a aşezat, vineri, în faţa coloanei oficiale a preşedintelui Traian Băsescu, pentru a-i înmâna o scrisoare, în timp ce şeful statului se pregătea să plece către Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva de la stadionul din Năsăud, unde aterizase cu elicopterul.

5590 afișări
Imaginea articolului Coloana oficială a lui Traian Băsescu, blocată. Un bistriţean s-a aşezat în faţa ei pentru a-i da o scrisoare

Coloana oficială a lui Traian Băsescu, blocată. Un bistriţean s-a aşezat în faţă pentru a-i da o scrisoare (Imagine: Cristiana Sabau / MediafaxFoto)

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Năsăud, un bărbat de aproximativ 60 de ani, care a declarat că are probleme cu Justiţia, l-a aşteptat, vineri, pe preşedintele Traian Băsescu la ieşirea de pe stadionul din oraş, unde aterizase cu elicopterul, pentru a-i înmâna o scrisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a intrat în faţa coloanei oficiale care se pregătea să plece către Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva, iar angajaţii SPP l-au dat la o parte, însă preşedintele Traian Băsescu a oprit şi a luat scrisoarea bărbatului.

Şeful statului a aterizat, vineri dimineaţă, cu elicopterul pe stadionul din Năsăud, unde a fost aşteptat de prefectul Ioan Ţintean şi de primarul Năsăudului, Mircea Romocea.

Ulterior, preşedintele s-a deplasat cu un autoturism la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva, fiind întâmpinat de primarul din localitate, Gheorghe Onul, de protopopul Năsăudului Ioan Dâmbu, dar şi de vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

La intrarea în curtea mănăstirii, Traian Băsescu a fost întâmpinat de sute de oameni, dar şi de patru călăreţi îmbrăcaţi în costume populare, pe care i-a salutat şi cărora le-a spus "Hristos a înviat!", apoi şeful statului a urcat pe scena amenajată în curtea lăcaşului de cult, unde, la ora transmiterii acestei sştiri, se oficiază sfânta liturghie.

La Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din Salva se află mii de credincioşi.

Slujba de sfinţire a Mănăstirii Salva din Bistriţa-Năsăud va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, IPS Mitropolit Iosif Pop al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională, PS Vasile Someşanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi PS Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, împreună cu un sobor de preoţi.

Mănăstirea Salva a fost ctitorită în 1994, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, la dorinţa credincioşilor din comuna Salva şi a preotului paroh. La început a fost ridicată o biserică mică, pentru oficierea sfintelor slujbe, care a primit hramul "Sfântului Ioan Botezătorul".

Finalizată în scurt timp, cu ajutorul financiar al credincioşilor din comună, biserica s-a dovedit neîncăpătoare, astfel că, în 10 mai 1994, IPS Bartolomeu a sfinţit piatra de temelie pentru biserica mare cu hramul "Izvorul Tămăduirii". Odată cu proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor Martiri Năsăudeni, biserica a primit cel de-al doilea hram, întrucât mănăstirea este aşezată în apropierea locului unde ei au fost martirizaţi.

Mănăstirea are trei hramuri: "Izvorul Tămăduirii", sărbătorit în vinerea de după Paşte, "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul", celebrat de Sânziene, pe 24 iunie, precum şi "Sfinţii Martiri Năsăudeni - Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra şi Vasile din Telciu", în 12 noiembrie. Acest din urmă hram a fost atribuit întrucât aşezământul este situat în apropierea locului unde aceştia au fost martirizaţi.

În Mănăstirea Salva trăiesc 20 de măicuţe, conduse de stareţa Stravofora Emanuela Moisa.

În frunte cu protopopul Năsăudului Ioan Dâmbu şi cu primarul comunei Salva, Gheorghe Onul, toţi localnicii au ieşit în stradă, joi, îmbrăcaţi de sărbătoare, să-i primească pe IPS Andrei Andreicuţ, IPS Mitropolit Iosif Pop, PS Vasile Someşanul şi PS Macarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici