Comisia de muncă a Camerei: Femeile se pensionează la 63 de ani, bărbaţii la 65 de ani

Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un amendament PSD-PDL care propune ca vârsta standard de pensionare pentru femei să fie redusă la 63 de ani, fiind menţinută, din proiectul de lege, vârsta de pensionare pentru bărbaţi la 65 de ani.

74 afișări
Imaginea articolului Comisia de muncă a Camerei: Femeile se pensionează la 63 de ani, bărbaţii la 65 de ani

Comisia de muncă a Camerei: Femeile se pensionează la 63 de ani, bărbaţii la 65 de ani (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Astfel, deptuaţii au modificat prevederile legii iniţiate de Guvern care stipulau, la articolul 53, că vârsta standard de pensionare este de 65 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, adoptând un amendament PSD-PDL prin care se propune micşorarea cu doi ani a vârstei de pensionare a femeilor.

Potrivit amendamentului menţionat, "vârsta standard de pensionare este 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei", atingerea acestei vârste realizându-se prin creşterea vârstelor standard de pensionare conform eşalonării prezentate în anexe.

Amendamentul formulat de deputatul PSD Dan Mircea Popescu şi deputatul PDL Ioan Botiş a fost votat cu un singur vot împotrivă, exprimat de un deputat UDMR.

În plus, deputaţii au menţinut prevederea din textul Guvernului potrivit căreia vârsta de pensionare pentru cei din sistemul de apărare rămâne 60 de ani pentru femei şi bărbaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici