Compania producătoare a rachetelor Patriot vrea parteneriat cu Aerostar Bacău

Compania americană Raytheon, producătoare sistemelor de rachete Patriot, a solicitat companiei Aerostar informaţii despre piesele şi componentele care ar putea fi fabricate la Bacău.

1125 afișări
Imaginea articolului Compania producătoare a rachetelor Patriot vrea parteneriat cu Aerostar Bacău

Compania Raytheon, producătoarea rachetelor Patriot, vrea un parteneriat cu Aerostar Bacău

Compania apreciază, într-un comunicat, că aceasta este o oportunitate pentru Aerostar de a furniza componente atât pentru sistemele de rachete destinate României, cît şi pentru cele aflate în alte ţări.

În lume, 14 ţări deţin 220 de unităţi Patriot, ceea ce reprezintă o piaţă mare şi o oportunitate de export, apreciază Tom Laliberty, vicepreşedinte Apărare Integrată Antiaeriană şi antirachetă din divizia Raytheon Sisteme Integrate de Apărare.

Compania americană a semnat în toamna anului trecut un memorandul de înţelegere cu Aerostar. Raytheon apreciază că se află la începutul unui parteneriat pe termen lung şi spune că va crea locuri de muncă, în baza colaborării cu industria de apărare locală, şi în România şi în Statele Unite.

Sistemele Patriot vor intra în dotarea armatei în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operaţional la jumătatea anului 2020. Armata va achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare, valoarea contractului fiind de 3,9 miliarde de dolari.

Compania Aerostar Bacău a fost invocată şi în conextul înfiinţării unui centru de mentenanţă pentru avioanele F-16 în România. Compania a produs avionul MIG 21 Lancer şi prototipul MIG 21 bis ăi a colaborat, de-a lungul timpului, mai multe companii din industria de apărare, cu ar fi Elbit, din Israel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici