Concluzii preliminare în cazul profesorului universitar din Iaşi, Bogdan Maleon, şi al soţiei sale: Ambii s-au sinucis

Procurorii au ajuns la concluzia că soţii Maleon s-au sinucis amândoi, la o diferenţă de câteva ore, iar prima care a recurs la acest gest a fost femeia de 38 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

20748 afișări
Imaginea articolului Concluzii preliminare în cazul profesorului universitar din Iaşi, Bogdan Maleon, şi al soţiei sale: Ambii s-au sinucis

Mediul academic din Iaşi este în stare de şoc după moartea profesorului Maleon şi a soţiei sale

Potrivit procurorilor ieşeni, prima care şi-ar fi luat viaţa a fost Anda Maleon, soţia profesorului universitar, Bogdan Maleon. Între cele două sinucideri ar fi trecut două sau trei ore, iar trupurile lor au fost găsite după mai bine de opt ore de la tragicul gest.

“Din primele cercetări care s-au efectuat în cursul după-amiezii de ieri (luni - n.r.) şi în această dimineaţă, inclusiv concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane, lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor astfel încât, în acest moment concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două-trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8-10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Cei doi soţi ar fi trebuit să fie prezenţi, în ziua de Crăciun, la masă, la rude pe 25 decembrie, în jurul orei 14, însă pentru că nu mai ajungeau, acestea au venit să vadă ce s-a întâmplat.

Bogdan Maleon şi soţia sa au fost găsiţi morţi în casă, luni seara, de Crăciun.

Mediul academic din Iaşi este în stare de şoc după moartea profesorului Maleon şi a soţiei sale

Mediul academic din Iaşi este în stare de şoc, după ce a aflat vestea morţii profesorului universitar Bogdan Maleon şi a soţiei sale. Anchetatorii exclud varianta ca cei doi să fi fost omorâţi de o a treia persoană şi cred că profesorul şi-a ucis soţia, apoi s-a spânzurat.

Trupurile celor doi soţi, Anda şi Bogdan Maleon, au fost duse luni seara, la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie. Potrivit unor surse judiciare, în prezent nu se ia în calcul varianta unui omor din partea unei a treia persoane care să fi intrat peste cei doi soţi.

Bogdan Maleon era profesor universitar la Facultatea de istorie de la Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, era director al Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi din 2015, iar înainte fusese director al Muzeului Universităţii.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" a transmis un mesaj de condoleanţe în cursul dimineţii.

„În această perioadă de sărbătoare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este îmbrăcată în doliu. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de tragedia petrecută în familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre rudele şi prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. În semn de respect faţă de toţi cei afectaţi, rugăm comunitatea academică şi opinia publică să păstreze o cuvenită discreţie în această situaţie încă greu de înţeles. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, au transmis universitarii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici