CONCURS de Rezidenţiat la medicină, medicină dentară şi farmacie pentru aproape 4.000 de posturi. Examenul a început la ora 10.00

Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, acesta urmând să aibă loc, decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, potrivit MS.

3667 afișări
Imaginea articolului CONCURS de Rezidenţiat la medicină, medicină dentară şi farmacie pentru aproape 4.000 de posturi. Examenul a început la ora 10.00

Concursul de Rezidenţiat la medicină, medicină dentară şi farmacie, are loc în şase centre universitare

UPDATE ora 10:27 - Cluj: 900 de candidaţi la examenul de Rezidenţiat la UMF, cea mai mare concurenţă, la Farmacie

Peste 900 de candidaţi susţin, duminică, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca examenul de Rezidenţiat, fiind scoase la concurs 507 locuri, cea mai mare concurenţă, de 4 pe un loc, fiind înregistrată la specialitatea Farmacie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii UMF ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că examenul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru specialităţile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, pe o durată de 4 ore, începând cu ora 10.

”Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, începând cu ora 10, examenul de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. La UMF Cluj-Napoca sunt scoase la concurs un număr de 507 locuri - 441 la Medicină, 45 la Medicină Dentară şi 21 la Farmacie. S-au înscris la Rezidenţiat 946 de candidaţi din care 692 la Medicină, 168 la Medicină Dentară şi 86 la Farmacie, la această ultimă specialitate fiind înregistrată şi cea mai mare concurenţă, de 4 pe un loc”, au spus sursele citate.

Cele mai multe locuri scoase la concurs la Medicină – 30, sunt la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

Concurs de Rezidenţiat la medicină, medicină dentară şi farmacie pentru aproape 4.000 de posturi

„În sesiunea din 2017, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri şi posturipentru farmacie”, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).

Conform sursei citate, anul acesta, numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi solicitările unităţilor sanitare.

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care susţint duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. În acelaşi timp, îi asigur că depunem toate eforturile pentru a le crea condiţiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri salariale semnificative, între 151% şi 287% în funcţie de specialitate şi anul de pregătire. De asemenea, toţi rezidenţii vor încasa bursele de rezidenţiat, până la intrarea în vigoare a creşterilor salariale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Concursul de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secţiunea Rezidenţiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici