Condiţiile în care participanţii la Pilonul II se vor putea retrage, începând din 2019

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, marţi, într-o declaraţie de presă la Guvern, mai multe schimbări în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, schimbări care vor fi introduse printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi care vor intra în vigoare de la începutul anului viitor.

7641 afișări
Imaginea articolului Condiţiile în care participanţii la Pilonul II se vor putea retrage, începând din 2019

Condiţiile în care participanţii la Pilonul II se vor putea retrage, începând din 2019

Comisionul de administrare pentru fondurile de pensii Pilon II va fi redus la 1%, de la 2,5%, de anul viitor, conform OUG citată.

„Un alt aspect important este că o persoană care participă la un fond de pensii trebuie şi este normal să se poată retrage, dacă consideră de cuviinţă. Se poate retrage pe bază de cerere individuală, dar nu mai devreme de cinci ani de participare la respectivul fond. La momentul la care persoane respectivă se retrage înainte de deschiderea dreptului de la pensie privată, activele cuvenite se transferă participantului respectiv cu un comision de retragere de 2% din aceste active”, a explicat Teodorovici.

În plus, comisionul de 0,5% din active va fi modificiat în funcţie de performanţa fondului de adminsitrare.

De asemenea, fondurile de pensii Pilon II vor putea investi în proiecte public-private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici