Conducerea Ford România angajează 500 de muncitori la Craiova

Conducerea Ford România a anunţat, marţi seară, că în această săptămână va începe angajările la fabrica de la Craiova, potrivit directorului de resurse umane al companiei, Angella Alexander, compania urmând să angajeze 500 de muncitori.

858 afișări
Imaginea articolului Conducerea Ford România angajează 500 de muncitori la Craiova

Conducerea Ford România a anunţat că angajează 500 de muncitori la Craiova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Ford România are plăcerea de a anunţa că în această săptămână va demara un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica noastră din Craiova. Ford va recruta, în principal, operatori de bază pentru liniile de producţie, dar în acelaşi timp suntem interesaţi şi de extinderea forţei de muncă prin aducerea unor specialişti de întreţinere", a declarat Angella Alexander, director Resurse Umane Ford România.

Ea a mai afirmat că muncitorii vor lucra pentru producţia B-Max şi EcoBoost.

Oficialii Ford au precizat că procesul de recrutare va începe în cursul acestei săptămâni şi se va termina în luna mai.

Reprezentanţii Ford au promis, la preluarea fabricii de la Craiova, că vor angaja câteva mii de persoane din muncipiu.

Compania va lansa în acest an producţia motorului de 1,0 litri EcoBoost, cât şi construcţia noului Ford B-MAX.

Grupul american a preluat în 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, iar conform contractului de privatizare avea obligaţia să realizeze până la 19 martie 2012 investiţii tehnologice şi de mediu de 675 milioane euro şi un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unităţi.

Ford a anunţat la sfârşitul lunii ianuarie că va produce la Craiova, în acest an, 60.000 de unităţi B-Max, iar pentru anul viitor estimează construcţia a cel puţin 100.000 de maşini. Modelul B-Max, produs exclusiv la fabrica de la Craiova, va ajunge în showroom-urile din România în luna iulie, însă comenzile vor fi onorate începând cu luna septembrie. Conceptul B-Max a fost prezentat în luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar în iunie Ford a început să fabrice la Craiova primele prototipuri.

Constructorul american a asamblat la Craiova, în intervalul aprilie 2010-octombrie 2011, un număr de peste 17.000 autoutilitare Transit Connect. Ulterior, producţia utilitarei a fost mutată la fabrica Ford din Valencia, în urma deciziei grupului american de a reorganiza activitatea tuturor fabricilor pe care le deţine în Europa.

În România, vânzările de autovehicule au scăzut drastic comparativ cu 2008, când au fost livrate 324.080 de maşini, cu 11,7% mai puţine faţă de anul anterior, iar în 2009 a fost înregistrat un declin de 46%, la 147.962 de unităţi.

În 2010, vânzările auto s-au redus cu 19%, la 119.417 unităţi, pentru ca în 2011 declinul să fie de 7,4%, la 110.598 de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici