Video CONFERINŢĂ MEDIAFAX: Guvernul vrea să simplifice accesul la finanţare pentru proiectele de energie regenerabilă - VIDEO

Guvernul a finalizat elaborarea unei ordonanţe de urgenţă privind modificarea legii energiei şi gazelor, prin care vizează clarificarea şi urgentarea contractării şi finanţării pentru proiectele de energie regenerabilă.

784 afișări

"Încercăm să răspundem cât mai repede dorinţelor investitorilor în energie regenerabilă şi suntem gata cu o ordonanţă de urgenţă de modificare a două articole din Legea 123 din 2012 (a energiei şi gazelor - n.r.) astfel încât să avem claritate şi celeritate privind contractarea şi finanţarea", a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, la conferinţa Mediafax Talks about Energy.

Ea a arătat că în 10 octombrie va avea loc dezbaterea finală pe tema evaluării componentei de mediu din strategia energetică a Guvernului pentru perioada 2011-2020.

Potrivit ministrului, Guvernul a finalizat studiul de impact asupra mediului al reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la centrala Cernavodă, decizia finală fiind deja publicată pe pagina de internet a Ministerului Mediului.

Decizia finală privind studiul de impact privind cele două reactoare nucleare, care ar urma să asigure aproximativ 20% din consumul de energie, va fi aprobată prin hotărâre de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici