Consiliul Judeţean Arad vrea să cumpere clădirea Teatrului Vechi

  • Consiliul Judeţean Arad intenţionează să cumpere clădirea Teatrului Vechi din oraş.
  • Reprezentanţii instituţiei au avut luni o întâlnire cu cei doi proprietari ai clădirii, iar marţi va începe expertizarea imobilului.
104 afișări
Imaginea articolului Consiliul Judeţean Arad vrea să cumpere clădirea Teatrului Vechi

Consiliul Judeţean Arad vrea să cumpere clădirea Teatrului Vechi

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au avut luni discuţii cu proprietarii Teatrului Vechi în vederea preluării imobilului de pe strada Gheorghe Lazăr. În cadrul întâlnirii, proprietarii şi-au expus pretenţiile financiare.

Marţi, un grup de lucru din cadrul Consiliului Judeţean va începe expertizarea clădirii în care funcţionează Teatrul Vechi. Este vorba doar de fosta clădire a teatrului, nu şi Casa Hirschl, cu locuinţele şi spaţiile comerciale aferente.

Cei doi proprietari ai imobilului au informat CJ Arad că există şi un investitor privat interesat de Teatrul Vechi şi că, în urma discuţiilor cu acesta, a fost înaintată şi Consiliului Judeţean Arad, dar şi Direcţiei de Cultură, Patrimoniu şi Culte, precum şi Primăriei Arad, o adresă privind dreptul de preemţiune a acestor instituţii în cazul unei eventuale achiziţii.

„În clădirea respectivă nu se poate amenaja altceva decât teatru. Am primit solicitarea proprietarilor şi i-am invitat la discuţii. Consiliul Judeţean Arad este, în acest moment, interesat de preluarea clădirii, dar nu în orice condiţii. Trebuie să respectăm legea privind evaluarea imobilelor şi toate procedurile de achiziţie. Ni s-a propus o valoare, 200.000 de euro, cu care vom intra şi în şedinţa de Consiliu Judeţean, dar ea va trebui justificată şi asta le-am comunicat şi proprietarilor. Teatrul Vechi este o parte importantă a culturii şi istoriei Aradului pe care îmi doresc să o repunem în valoare. Dar o spun din capul locului: dacă există un investitor privat care să preia clădirea şi să o readucă la strălucirea ei iniţială, noi nu ne vom opune investiţiei şi vom face tot posibilul să o susţinem”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici