Constanţa: Poliţiştii de frontieră au tras aproape 70 de focuri pentru a captura un pescador turcesc

Poliţiştii de frontieră din Constanţa au tras, joi dimineaţă, aproape 70 de focuri de armă pentru a captura un pescador turcesc care se afla în apele Mării Negre, în zona exclusiv economică a României, la aproximativ 60 de mile marine de Portul Constanţa.

25 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Poliţiştii de frontieră au tras aproape 70 de focuri pentru a captura un pescador turcesc

Constanţa: Poliţiştii de frontieră au tras aproape 70 de focuri pentru a captura un pescador turcesc (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul şef Adrian Burcea, două nave ale instituţiei au interceptat în jurul orei 01.30, în apele Mării Negre, în zona exclusiv economică a României, la aproximativ 60 de mile marine de Portul Constanţa, pescadorul turcesc Efeler 1, care ridica mai multe plase de pescuit la bord.

Astfel, poliţiştii de frontieră au solicitat echipajului turcesc să sisteze orice activitate şi să primească controlul la bord, însă acesta a refuzat, iar vasul a pornit spre sud.

După ce au efectuat somaţiile legale, poliţiştii au folosit armamentul de bord şi individual, trăgând 68 de focuri de armă înspre pescadorul turcesc pentru a-l opri.

Vasul turcesc a fost lovit în pupă, în zona sala maşini, însă niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Pescadorul turcesc a fost interceptat şi oprit la ora 03.10, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, vasul este adus în Portul Constanţa pentru verificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici