Controale ale maşinilor ce rulează pe drumurile publice

Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române, în colaborare cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, a declanşat acţiuni privind controlul vehiculelor care se deplasează pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România, astfel fiind depistate 200 de persoane care au comis abateri.

22 afișări
Imaginea articolului Controale ale maşinilor ce rulează pe drumurile publice

Controale ale maşinilor ce rulează pe drumurile publice (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Dintre cele 200 de persoane, 91 nu au respectat timpii de conducere şi perioadele de odihnă şi repaus, precizează Poliţia Română, într-un comunicat de duminică.

În perioada 4-5 noiembrie, la nivelul judeţelor Tulcea şi Constanţa, în baza Planului comun de acţiune întocmit de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, echipaje mixte de control al traficului rutier, formate din poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române-ARR şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, au desfăşurat acţiuni pe linia controlului vehiculelor care se deplasează pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România.

Astfel, în intervalul 4 noiembrie, ora 6.00, - 5 noiembrie, ora 18.00, poliţiştii din cadrul Direcţiei Rutiere, Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi Brigăzii Rutiere Bucureşti au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei. De asemenea, au depistat 139 de persoane care nu au respectat prevederile legale, din care: 72 pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 7 pentru nerespectarea OUG 109/2005 privind transporturile rutiere, trei pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto, conform prevederilor Legii 36/1997 şi 57 pentru nerespectarea legislaţiei referitoare la timpii de conducere şi de odihnă a conducătorilor auto, conform prevederilor OG 37/ 2007.

Totodată, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare a vehiculelor şi cinci seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

În aceeaşi perioadă, potrivit competenţelor, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii au constatat 74 de abateri de natură contravenţională, din care 33 de către echipajele mobile ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi 41 de către inspectorii de trafic ai Autorităţii Rutiere Române.

Douăsprezece abateri au fost pentru nerespectarea limitelor maxime admise de masă şi/sau de dimensiuni, conform prevederilor OG 43/1997 privind regimul drumurilor, 18 pentru lipsa rovinietei valabile la bordul vehiculelor ce utilizează reţeaua de drumuri naţinale din România, conform prevederilor OG 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a reţelei de drumuri naţionale, trei pentru abateri de la prevederile HG 1.373 privind reglementarea furnizării şi transporturilor rutiere de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, şapte pentru nerespectarea prevederilor OUG 109/2005 privind transporturile rutiere şi 34 pentru nerespectarea OG 37/2007 privind nerespectarea timpilor de conducere şi a perioadelor de odihnă şi repaus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici