Contul de Yahoo al directorului SRI, George Maior, a fost spart de hackerul "Guccifer". Ce spune purtătorul de cuvânt al SRI

Contul Yahoo al directorului SRI George Maior a fost spart de hackerul "Guccifer", cel care a publicat corespondenţa dintre Corina Creţu şi Colin Powell, scrie site-ul Thesmokinggun.com, purtătorul de cuvânt al SRI precizând că e vorba despre un cont anterior numirii lui Maior la şefia serviciului

4110 afișări
Imaginea articolului Contul de Yahoo al directorului SRI, George Maior, a fost spart de hackerul "Guccifer". Ce spune purtătorul de cuvânt al SRI

George Maior (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului şi nu îl folosea decât pentru zona academică. Primea corespondenţa exclusiv pentru zona academică şi era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate măsurile legale pentru asemenea situaţii, iar «Micul Guccifer» va fi o dată prins şi judecat conform legii", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Conform site-ului Thesmokinggun.com, lista "victimelor" celebrului hacker "Guccifer", care a spart conturile lui Colin Powell, ale unor membri ai familiilor Bush şi Rockefeller şi ale unor oficiali ai Administraţiei Obama, este mult mai lungă decât se ştia până acum.

"O arhivă mare de date dezvăluie faptul că incursiunilor ilegale ale lui 'Guccifer' i-au căzut victime şi alte înalte personalităţi atât din SUA cât şi din străinătate în ultimul an. Hackerul a accesat corespondenţa electronică, liste de contacte, înregistrări telefonice, fotografii personale şi mai multe documente financiare confidenţiale, inclusiv cărţi de credit, informaţii bancare şi documente privind investiţii", notează Thesmokinggun.com.

Noua listă a victimelor lui "Guccifer" îl include şi pe directorul SRI, George Maior.

Publicaţia menţionează doar faptul că directorului Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, i-a fost spart contul de Yahoo.

Pe listă se află persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomaţi, oficiali militari şi guvernamentali, precum şi jurnalişti.

Printre cei afectaţi de acţiunile lui "Guccifer" se află actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife (companie de asigurări).

Conform unora dintre persoanele afectate, conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia şi Rusia, susţine Thesmokinggun.com.

Hackerul "Guccifer", a cărui identitate este necunoscută, a revendicat, în februarie 2013, piratarea unor conturi de e-mail aparţinând unor membri ai familiei Bush, divulgând corespondenţă de natură personală.

În august 2013, "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondenţă prin e-mail între fostul secretar american de Stat Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu.

"Un trădător al patriei", a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, ataşând un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Creţu în perioada 2010-2011, prin contul său pe AOL.

În aceste e-mailuri, Creţu îl numeşte pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vieţii mele" şi sugerează că scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Fostul secretar de Stat american a fost nevoit să ofere clarificări despre relaţia sa cu Corina Creţu, în urma acestor dezvăluiri.

Potrivit mai multor publicaţii, între care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News şi postului american de televiziune Fox News, fostul general a răspuns unor întrebări din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmând că nu şi-a înşelat soţia - cu care este căsătorit de aproximativ 50 de ani - cu Creţu, în prezent europarlamentar PSD, după ce e-mailuri "de natură foarte persoană" au fost făcute publice.

Într-un răspuns la întrebări din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele a insistat, într-un comunicat, că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie... Niciodată nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Creţu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al preşedintelui României Ion Iliescu. El a subliniat că s-au întâlnit personal "o dată sau de două ori" în ultimii opt ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici