Video Copilul născut în zăpezi a ajuns la maternitatea Cuza Vodă Iaşi

Băiatul născut astăzi la sediul Serviciului de Ambulanţă din Tibăneşi a ajuns cu bine, alături de mama sa la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi. Cei doi au fost aduşi de către un echipaj de ambulanţă, informează corespondentul MEDIAFAX.

1021 afișări

O altă gravidă din localitatea Slobozia a ajuns tot la spital adusă de un echipaj de pompieri. Misiunea autorităţilor a durat 12 ore.

Tânăra de 18 ani a ajuns la secţia externă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi de la Tibăneşti dimineaţă la ora 5. Timp de câteva ore a fost sub supravegherea echipajului medical de acolo, tot ei fiind şi cei care au ajutat-o să nască. Pentru că drumul de la Iaşi la Tibăneşti a fost blocat din cauza viscolului, pentru recuperarea mamei şi a copilulul în jurul orei 11 a plecat de la Iaşi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă cu o autospecială de victime multiple şi o şenilată pe platformă, alături de o volă a celor de la Drumuri Judeţene.

Intervenţia s-a încheiat cu succes în această seară, în jurul orei 17, când tânăra mămică a ajuns la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, adusă de echipajul de ambulanţă de la Ţibăneşti care a supravegheat-o toată ziua.

„Drumul a fost greu, de dimineaţă de la ora 7 stăm cu ea, a născut la 11.25. Drumul a fost foarte greu, dar am ajuns cu bine. Bebe este foarte bine! Îl cheamă Mateo Cătălin", a declarat Daniela Jescu, asistenta medicală de pe echipajul de ambulanţă când a ajuns la Maternitatea "Cuza Vodă".

„A fost greu, dar acum mă simt bine. A fost o surpriză, trebuia să nasc luna viitoare", a spus Maria, proaspăta mămică.

La doar câteva minute după, la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi a ajuns echipajul ISU Iaşi, care pe drum spre casă a mai salvat o viitoare mămică. Tabita este din localitatea ieşeană Slobozia, are 23 de ani şi astăzi i s-a declanşat travaliul deşi trebuia să nască pe 18 ianuarie.

Tânăra, la a treia sarcină, a fost purtată pe umeri de către pompierii ieşeni din autospeciala de victime multiple şi până în maternitate.

„Ninsoarea şi viscolul au îngreunat intervenţiile pompierilor ieşeni. În utlimele ore am avut mai multe cazuri medicale în localităţi izolate. Am avut cazuri cu probleme respiratorii, femei gravide şi în travaliu şi chiar o mămică care a născut într-un cabinet medical într-o comună îndepărtată. A trebuit să ne deplasăm cu autospeciala de victime multiple şi şenilate în toate aceste localităţi pentru a face faţă şi pentru a aduce pacienţii în siguranţă la spitale", a declarat mr. Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Echipajele ISU au plecat la o nouă misiune în localitatea Victoria cu un ATVM şi un snowmobil pentru a aduce la spital tot o tânără căreia i s-a declanşat travaliul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici