Florin Iordache, ministrul Justiţiei, i-a chemat luni la discuţii pe L.C. Kovesi (DNA), Augustin Lazăr (Parchetul general) şi Daniel Horodniceanu (DIICOT)

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, i-a chemat luni pentru discuţii pe şefii parchetelor: procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi pe procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, la sediul Ministerului Justiţiei.

5449 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache, ministrul Justiţiei, i-a chemat luni la discuţii pe L.C. Kovesi (DNA), Augustin Lazăr (Parchetul general) şi Daniel Horodniceanu (DIICOT)

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, i-a chemat luni la discuţii pe L.C. Kovesi (DNA), Augustin Lazăr (Parchetul general) şi Daniel Horodniceanu (DIICOT)

Discuţiile cu şefii parchetelor sunt programate să aibă loc luni, în jurul prânzului.

De altfel, ministrul Justiţiei a declarat, vineri, că va avea întâlniri cu procurorul general, urmând să discute şi situaţia Laurei Codruţa Kovesi, în contextul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă şi a dosarului de la parchet.

"E o anchetă în derulare la Parchetul General. Această discuţie o voi avea şi săptămâna viitoare când mă văd cu procurorul general şi cu adjuncţii dumnealui.(…) Atâta timp cât este o anchetă în derulare, pe care o are în acest moment Parchetul General, atâta timp cât respectă prevederile legale, nu văd de ce (n.r.-retragere din funcţie a procurorului şef DNA)”, a răspuns Florin Iordache vineri.

Ministrul Justiţiei a mai susţinut că în România nu mai este nevoie de monitorizare prin rapoarte MCV, precizând că ţara noastră a arătat "progrese remarcabile".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici