Cornel Şerban şi Petru Pitcovici nu pot părăsi ţara, la fel ca şi Gabriel Popoviciu

Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, şi ofiţerul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Petru Pitcovici, nu pot părăsi ţara pe perioada cercetărilor procurorilor anticorupţie, în dosarul în care sunt inculpaţi pentru favorizarea infractorului.

78 afișări
Imaginea articolului Cornel Şerban şi Petru Pitcovici nu pot părăsi ţara, la fel ca şi Gabriel Popoviciu

Cornel Şerban şi Petru Pitcovici nu pot părăsi ţara, la fel ca şi Gabriel Popoviciu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, marţi, recursurile procurorilor anticorupţie faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti, care apreciase că cei doi ofiţeri pot părăsi teritoriul României.

Magistraţii instanţei supreme au admis, marţi seara, contestaţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), astfel că fostul şef al DGIPI şi ofiţerul DGA nu por părăsi ţara, interdicţiile în cazul lor rămânând în vigoare.

Decizia instanţei supreme este definitivă în acest caz.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 1 iunie, că Gabriel Puiu Popoviciu poate părăsi ţara. Decizia a fost contestată de procurori la instanţa supremă, care a respins marţi dimineaţă, definitiv, plângerea acestuia împotriva ordonanţei prin care i se prelungea măsura interdicţiei de a părăsi ţara.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat o măsură similară, joi, 4 iunie, în cazul fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, şi al ofiţerul DGA, Petru Pitcovici. Şi această hotărâre poate fi atacată cu recurs.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi cercetează pe cei trei într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici