CORONAVIRUS România. Autorităţile anunţă că virusului SARS-COV-2 este „pe o pantă vizibil descendentă”

  • Guvernul anunţă oficial că a scăzut ritmul de răspândire a virusului
  • Cifrele infectărilor sunt în decembrie, la jumătate faţă de cât erau în noiembrie
  • Cu toate acestea deocamdată nu se ridică restricţiile
  • Care sunt interdicţiile în vigoare
1446 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS România. Autorităţile anunţă că virusului SARS-COV-2 este „pe o pantă vizibil descendentă”

CORONAVIRUS România. Autorităţile anunţă că virusului SARS-COV-2 este „pe o pantă vizibil descendentă”

În urma unei analize a evoluţiei infectărilor din ultimele două luni, Guvernul a transmis că se observă o pantă descendentă a răspândirii coronavirusului.

Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel naţional, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri, spune Guvernul.

„În acest moment evoluţia răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă”, este concluzia GCS (Grupul de comunicare strategică) şi prezintă graficul de mai jos.

Guvernul nu vrea să descurajeze însă respectarea măsurilor de siguranţă şi cere vigilenţă.

„Este foarte important să menţinem o evoluţie descendentă a cazurilor”, transmite Executivul prin GCS.

În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare următoarele interdicţii:

  • Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de şase persoane care nu fac parte din aceeaşi familie;
  • Este interzisă organizarea şi participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
  • Este interzisă deplasarea cetăţenilor în afara locuinţei în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia situaţiilor motivate prevăzute de legislaţie, iar în localităţile aflate în carantină circulaţia persoanelor este permisă cu restricţiile stabilite de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă;
  • Portul măştii de protecţie este obligatoriu atât în spaţiile deschise, cât şi în cele închise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici