Covasna: Băile Biborţeni, modernizate cu 5,5 milioane de lei. Jumătate provin din fonduri europene

Băile Biborţeni, din judeţul Covasna, vor fi reabilitate şi modernizate, investiţia totală fiind de 5,5 milioane de lei, jumătate din sumă provenind din fonduri europene.

164 afișări
Imaginea articolului Covasna: Băile Biborţeni, modernizate cu 5,5 milioane de lei. Jumătate provin din fonduri europene

Covasna: Băile Biborţeni, modernizate cu 5,5 milioane de lei. Jumătate provin din fonduri europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă, transmis marţi, de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, investiţia totală în lucrările de reabilitare şi modernizare a Băilor Biborţeni este de 5,53 milioane de lei, din care 2,52 de milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată de Primăria oraşului Barolt, iar diferenţa dintre cele două sume reprezintă contribuţia adusă de beneficiar la realizarea proiectului.

Conform sursei citate, contractul de finanţare prevede ca, pe parcursul unui an şi jumătate, utilităţile băilor să fie modernizate şi să ofere 15 noi spaţii de agrement. Astfel, va fi reabilitată clădirea în suprafaţă de peste 1.100 de metri pătraţi a spa-ului, terasa acoperită şi anexele, dar şi sauna, pavilionul de apă minerală, precum şi şapte bazine de înot, de hidromasaj, atât cele cu apă rece, cât şi cele de apă minerală. Pe parcursul implementării proiectului vor fi realizate şi racordurile la utilităţi: curent, gaz, la panouri solare, la canalizare şi se vor achiziţiona dotările necesare pentru instalaţii.

"Diversificarea ofertei turistice va da atât cetăţenilor, cât şi turiştilor un spaţiu de agrement în care să se relaxeze, să participe la evenimentele culturale locale sau să practice diverse activităţi sportive. Deşi contribuţia de peste trei milioane de lei reprezintă acum un efort financiar pentru bugetul primăriei, obţinerea unor rezultate pe termen lung va aduce venituri şi poate reînscrie localitatea pe traseele obiectivelor turistice naţionale. Acesta este cel de-al 24-lea proiect contractat pe domeniul 5.2, prin care am investit în infrastructura turistică din Regiunea Centru peste 141 milioane lei fonduri nerambursabile", a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru, potrivit comunicatului.

În judeţul Covasna acesta este cel de-al treilea proiect finanţat de REGIO pentru reabilitarea infrastructurii turistice. Celelalte două proiecte vizează reabilitarea infrastructurii în staţiunea balneo-climaterică Covasna, precum şi crearea şi modernizarea infrastructurii de agrement din staţiunea Şugaş-Băi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici