Video COVID-19. Medicul Vasile Astărăstoae îndeamnă la măsuri raţionale: ”Asimptomaticii pot merge la muncă”

  • Vasile Astărăstoae: Virusul nu merge cu paşaport, izolarea nu ajută!
  • V. Astărăstoae, fost preşedinte Colegiul Medicilor: 30% dintre români s-au imunizat deja
  • Vasile Astărăstoae: Asimptomaticii pot merge la muncă. E doar o boală, nimic altceva!
  • V. Astărăstoae: Cei care nu mor din cauza virsului ar putea muri de foame!
976 afișări

„Asimptomaticii pot merge la muncă!” Este mesajul pe care îl transmite Vasile Astărăstoae, fostul preşedinte al Colegiului Medicilor. Specialistul a explicat în emisiunea „Marius Tucă Show” de ce măsura izolării nu este potrivită pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Altele sunt metodele, spune el.

Vasile Astărăstoae: „Virusul nu merge cu paşaport. Nu putem să-l oprim la graniţă. Ne facem mai mult rău pentru, că ne dăm un sentiment de siguranţă. Cea mai simplă masură este să ne spălam pe mâini şi sa evitam aglomeraţiile. Carantina ultra-dură care a fost impusă în China, fără pic de umanism şi care a încălcat toate drepturile omului tot nu a oprit virusul să se răspândească în întreaga lume. Virusul acesta are un mare avantaj, acela că nu e de o gravitate majora. Nici nu se compara cu Ebola, spre exemplu. Măsurile trebuie să fie raţionale.”

Iar una dintre măsurile raţionale care trebuie luate în această perioadă este, crede Vasile Astărăstoae, repornirea economiei.

„Asimptomaticii pot merge la muncă. Cand o persoana prezintă simptome se va trata şi se va izola la domiciliu. Îşi ia concediu de 14 zile pentru că este o boala si nimic altceva. Aceasta pandemie va trece. Dar ce se întamplă după ce va trece? S-ar putea ca cei care nu mor de coronavirus să moară de foame. Poate că exagerez, dar asta este imaginea pe care o am acum în minte.”

Medicul Vasile Astărăstoae e de părere că aproape 30% dintre români au contactat deja virusul şi s-au imunizat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici