Creştere cu aproape 25% a numărului de aplicări pentru joburi. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă

  • În 2021 au fost 1.900.000 de aplicări pentru joburi, conform BestJobs
  • Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020 se observă o creştere de 24%
  • Peste 700.000 de aplicări au fost înregistrate în luna martie pe BestJobs
476 afișări
Imaginea articolului Creştere cu aproape 25% a numărului de aplicări pentru joburi. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă

Creştere cu aproape 25% a numărului de aplicări pentru joburi. Care sunt cele mai căutate locuri de muncă

Pandemia şi lucrul de acasă, dar şi echilibrul între viaţa personală şi job îi face pe oameni să penduleze între locurile de muncă.

De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate aproape 1.900.000 de aplicări pentru joburi. Această cifră este cu aproximativ 24% mai mare decât în perioada ianuarie-martie 2020, potrivit unui comunicat BestJobs.

Expertul HR Daniela Pandrea spune că în prezent suntem într-o continuă schimbare în ceea ce priveşte locurile de muncă. Va trebui să ne adaptăm zilelor în care trăim.

DANIELA PANDREA expert HR: Noi deja folosim anumite capabilităţi, oameni, pe care îi folosim doar pentru anumite task-uri foarte precise. Avem project managerul, este o persoană independentă care lucrează pentru noi doar pentru acest proiect. Deci face project management doar pentru proiectul ăsta. Deja proiectul s-a terminat, se va muta la altă firmă, la alt proiect. 

Andreea este studentă la doctorat la Facultatea de Istorie. Spune că este în căutarea unui loc de muncă în prezent şi a apelat la platformele online.

ANDREEA aplicant: Am aplicat la foarte multe platforme. Cea mai bună cale de a aplica la un job: îţi faci CV-ul şi îl trimiţi. Eu am aplicat la peste 30 de joburi în ultimul timp. 

Peste 700.000 de aplicări au fost înregistrate în luna martie pe platformă BestJobs, iar cele mai căutate locuri de muncă sunt cele din domeniile financiar, inginerie, transporturi şi IT

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici