Criză la Craiova. În secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase nu mai este niciun loc liber

15 bătrâni şi trei angajaţi ai unui centru privat pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Craiova au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19. Toţi au fost internaţi în spital, iar centrul a intrat în carantină. La Terapie Intensivă nu mai sunt locuri.

8554 afișări
Imaginea articolului Criză la Craiova. În secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase nu mai este niciun loc liber

Criză la Craiova. Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Ştefan Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că persoanele au fost depistate cu infecţie cu SARS-COV2 în urma testării periodice care se face în centru.

O sută de bătrâni internaţi aici au fost testaţi pentru COVID-19, iar pentru 15 dintre ei rezultatul analizelor a fost pozitiv.

Aceştia sunt internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

„În acest cămin sunt internaţi peste o sută de bătrâni. Au fost testaţi toţi. Şi angajaţii au fost testaţi. În urma acestei testări periodice au fost depistaţi pozitiv trei personal administrativ şi cincisprezece asistaţi. La restul analizele sunt negative. Căminul a intrat în carantină, sunt supravegheaţi. Se face anchetă epidemiologică şi la familiile angajaţilor”, spune Ştefan Popescu.

Potrivit unor surse medicale, niciunul dintre seniori nu are simptome de COVID-19, însă suferă de alte boli grave.

În Spitalul de Boli Infecţioase Craiova sunt internate acum aproximativ 70 de persoane cu COVID-19, iar în secţia ATI nu mai este niciun loc liber. Aici au fost transferaţi şi trei pacienţi cu infecţie cu SARS-COV2, în stare gravă, de la Spitalul Mioveni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici