Cruce din candele şi marş de comemorare la Timişoara, pentru victimele Revoluţiei din 1989 - GALERIE FOTO

Zeci de revoluţionari au aprins, duminică seară, sute de candele în Piaţa Operei din Timişoara, iar sute de suporteri de fotbal au mărşăluit pe străzile municipiului pentru comemorarea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

469 afișări
Imaginea articolului Cruce din candele şi marş de comemorare la Timişoara, pentru victimele Revoluţiei din 1989 - GALERIE FOTO

Cruce din candele şi marş de comemorare la Timişoara, pentru victimele Revoluţiei din 1989 (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Aproximativ 20 de revoluţionari, dar şi alţi timişoreni s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Operei pentru a aprinde candelele aşezate în formă de cruce, în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara, moment organizat de Asociaţia de Revoluţionari ALTAR, printre cei care au aprins candele fiind şi câţiva copii.

GALERIE FOTO

Tot duminică seară, aproximativ 300 de suporteri ai echipei de fotbal Poli Timişoara au mărşăluit pe traseul Piaţa Maria, locul unde a început Revoluţia din 1989 - Piaţa Operei - Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane de flori la mormintele celor care s-au jertfit la Revoluţie şi au păstrat un moment de reculegere.

"Vrem să cinstim memoria Eroilor noştri. Eu aveam trei ani la Revoluţie, dar dacă era acum cu siguranţă aş fi fost în stradă. Noi, cei care ne-am adunat, suntem suporteri ai Politehnicii şi, în mare, ne ghidăm după aceleaşi repere, onoare şi respect", a declarat Sebastian Novovici, unul dintre liderii suporterilor de fotbal.

Tinerii au strigat, pe întregul traseu, lozinci de la Revoluţie, precum "Timişoara!", "Cinste lor, eroilor!","Jos comuniştii!" şi "Păcat de sângele vărsat!" şi au purtat cu ei un imens steag tricolor cu stema decupată, simbol al Revoluţiei.

La Timişoara, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei "Memorialul Revoluţiei" au murit, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, aproximativ o sută de persoane. Conform sursei citate, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16 - 22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici