Cseke se opune proiectului CNAS privind perceperea de contribuţii şi pentru pensiile sub 740 de lei

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu este de acord cu proiectul preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, de a obliga şi pensionarii cu venituri lunare sub 740 de lei la plata contribuţiilor la fondul de sănătate, spunând că acesta este o nouă dovadă a necesităţii de a elimina "dubla comandă" din domeniu.

89 afișări
Imaginea articolului Cseke se opune proiectului CNAS privind perceperea de contribuţii şi pentru pensiile sub 740 de lei

Cseke se opune proiectului CNAS privind perceperea de contribuţii şi pentru pensiile sub 740 de lei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu am citit proiectul postat astăzi (vineri - n.r.) pe site-ul CNAS, prin care se doreşte ca şi pensionarii cu pensii sub 740 de lei să contribuie la asigurările de sănătate, dar din punctul meu de vedere, dacă este aşa, aceasta este o nouă dovadă de ce nu trebuie să avem comandă dublă în domeniul sanitar", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnalişti dacă este de acord cu proiectul postat pe site-ul CNAS şi asumat de preşedintele Casei, Lucian Duţă, ministrul şi-a exprimat opoziţia faţă de acest proiect.

"Nu sunt de acord", a spus Cseke Attila.

Ministrul a afirmat, pe de altă parte, că modificarea legislaţiei privind contribuţiile la fondul de sănătate nu poate fi făcută printr-un simplu ordin al preşedintelui CNAS.

"Nici nu poate fi introdusă o modificare legislativă prin ordin al preşedintelui Casei", a spus Cseke.

Potrivit proiectului postat pe site-ul CNAS, persoanele cu pensii mai mici de 740 de lei vor fi obligate să achite 5,5 la sută din cuantumul pensiei, cu titlu de contribuţie la asigurările de sănătate, începând din 1 ianuarie 2012.

În prezent, contribuţia la fondul de sănătate este obligatorie doar pentru pensionarii ale căror pensii depăşesc nivelul de 740 lei lunar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici