Cum au rezolvat Polonia şi Bulgaria problema gazelor tăiate de Rusia

Polonia şi Bulgaria primesc gaze de la vecinii lor din UE, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de CNN.

6523 afișări
Imaginea articolului Cum au rezolvat Polonia şi Bulgaria problema gazelor tăiate de Rusia

Cum au rezolvat Polonia şi Bulgaria problema gazelor tăiate de Rusia

Acest lucru vine după ce Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria, pentru că ambele ţări au refuzat să plătească gigantul energetic rus în ruble, a precizat compania într-un comunicat.

Într-o declaraţie, von der Leyen a numit acţiunea "o altă provocare din partea Kremlinului" şi a acuzat Moscova că foloseşte gazul pentru a "şantaja" blocul comunitar.

"Este un lucru pentru care Comisia Europeană s-a pregătit, în strânsă coordonare şi solidaritate cu statele membre şi partenerii internaţionali. Răspunsul nostru va fi imediat, unitar şi coordonat", a declarat ea.

"În primul rând, ne vom asigura că decizia Gazprom are cel mai mic impact posibil asupra consumatorilor europeni. Astăzi, statele membre s-au reunit în cadrul Grupului de coordonare în domeniul gazelor. Polonia şi Bulgaria ne-au pus la curent cu situaţia. Atât Polonia, cât şi Bulgaria primesc acum gaze de la vecinii lor din UE."

Oficialul a subliniat, de asemenea, necesitatea unor parteneri energetici de încredere, promiţând sfârşitul erei combustibililor fosili ruşi în Europa.

Mai departe în declaraţia sa, ea s-a angajat să asigure un plan pe "termen mediu" pentru o aprovizionare şi o stocare suficientă de gaze şi a aşteptat, de asemenea, să investească într-o "tranziţie ecologică".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
gaze,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici