Cum reacţionează autorităţile la inundaţii. De la modelul Sarkozy la modelul Traian Băsescu

Deşi guvernul n-a mai investit în diguri de 200 de ani, preşedintele a aruncat vina pentru dezastrul produs de inundaţii (50 de morţi, majoritatea ucişi în somn) în cârca primăriilor. Acesta este modelul franţuzesc de reacţie la inundaţiile catastrofale din martie.

17 afișări
Imaginea articolului Cum reacţionează autorităţile la inundaţii. De la modelul Sarkozy la modelul Traian Băsescu

Cum reacţionează autorităţile la inundaţii. De la modelul Sarkozy la modelul Traian Băsescu (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

Războiul de imagine al lui Sarkozy cu autorităţile locale s-a dovedit contraproductiv, partidul său suferind ulterior o înfrângere severă la alegerile regionale. Modelul unguresc, din iunie, a fost oferit de premierul Vik­tor Orban: el a mobilizat 23.000 de oameni pe tot cuprinsul ţării, care au con­struit diguri de urgenţă în 265 de loca­lităţi. În Slovacia, "cele mai grave inundaţii din ultima mie de ani" au venit în săptămâna alegerilor şi guvernul a căzut. În Polonia, premierul a refuzat să decreteze starea de urgenţă, ceea ce ar fi amânat alegerile prezidenţiale, câştigate până la urmă de un membru al partidului său.

Citeşte mai multe despre reacţia autorităţilor la inundaţii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici