Curaj, despre cazul de la Vaslui: A fost o abordare neinspirată referitor la emoţiile elevilor

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, consideră că, în cazul de la Vaslui, când un elev a leşinat la ore în timpul proiecţiei unui film despre avort, a fost vorba despre o abordare "neinspirată" referitor la emoţiile elevilor şi că probabil intenţia educatorului a fost să informeze.

187 afișări
Imaginea articolului Curaj, despre cazul de la Vaslui: A fost o abordare neinspirată referitor la emoţiile elevilor

Curaj, despre cazul de la Vaslui: A fost o abordare neinspirată referitor la emoţiile elevilor (Imagine: Silvia Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat vineri la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă cum comentează cazul de la Vaslui, când un elev a leşinat la ore în timpul proiecţiei unui film despre avort, Adrian Curaj a spus că nu a văzut pelicula.

"Şcoala trebuie să informeze, dar are şi rolul de a-l face pe om să fie. Trebuie să avem foarte mare grijă în dorinţa de a transmite componenta de a şti, să nu o ignori pe cea de a fi. Mai pot fi situaţii nu prea inspirate, dar am încredere că inspectoratele şcolare veghează, că şcolile ar trebui să îşi dezvolte mecanismele interne de asigurare a calităţii. (…) Nu am văzut filmul. Probabil intenţia educatorului a fost să informeze, dar a fost o abordare neinspirată referitor la emoţiile elevilor şi atunci pot avea un impact emoţional nepotrivit şi, la sfârşit, nu există un obiect educaţional, ci unul informaţional. În şcoală trebuie să avem grijă de obiecte educaţionale", a declarat ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, toate materialele folosite în şcoli sunt didactice, dar trebuie selectate de către profesor cele care au valoare, dar şi de către şcoală, cu ajutorul inspectoratelor şcolare.

"Aici este discernământul, obiectul doar transmite informaţie sau şi educă? Aici trebuie mare grijă", a subliniat ministrul Educaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici