Curs BNR. Curs de schimb, 29 ianuarie. Euro face un pas înapoi

Cursul de schimb al monedei naţionale a scăzut marţi la 4,7601, cu 0,06% mai puţin decât luni, când s-a oprit din perioada de creştere înregistrată în ultima perioadă, timp de opt zile la rând, arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR).

4568 afișări
Imaginea articolului Curs BNR. Curs de schimb, 29 ianuarie. Euro face un pas înapoi

Curs BNR. Curs de schimb, 29 ianuarie. Euro face un pas înapoi

Leul a traversat o perioadă de depreciere, pusă de analişti pe seama decontării importurilor de bunuri din perioada sărbătorilor de iarnă, a apariţiei OUG 114 privind unele măsuri fiscale, precum şi a unei scăderi a încrederii investitorilor, atingând, la finele săptămânii trecute, un minim istoric de 4,7648 lei/euro.

Cursul de schimb leu/dolar, care în România este stabilit prin paritate cu euro, a scăzut la 4,1600, cu 0,33% sub cursul de luni.

Cursul valutar pentru francul elveţian a fost stabilit la 4,1930 lei, sub valoarea de lunii, de 4,2076 lei.

Gramul de aur a crescut din nou marţi, luni la 174,9952 lei, de la 174,6695 lei luni.

Cursurile de schimb afişate pe BNR sunt calculate pe baza tranzacţiilor interbancare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici