Cursuri suspendate în peste 80 de şcoli şi grădiniţe din 14 judeţe, din cauza zăpezii/ LISTA judeţelor afectate

Cursurile în şcolile şi grădiniţele din Sinaia şi Constanţa sunt suspendate, joi, pentru că elevii nu pot ajunge din cauza zăpezii şi a viscolului.

2942 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în peste 80 de şcoli şi grădiniţe din 14 judeţe, din cauza zăpezii/ LISTA judeţelor afectate

Cursuri suspendate în şcolile şi grădiniţele din Sinaia, din cauza zăpezii

Potrivit primarului din Sinaia,Vlad Oprea, autorităţile au decis să suspende, joi, cursurile la toate şcolile şi grădiniţele din Sinaia.

”Cursurile se suspendă din cauza condiţiilor meteo la toate şcolile şi grădiniţele din Sinaia. Copiii care au venit la şcoală sau la grădiniţe pot rămâne la program. Ceilalţi sunt scutiţi. Bate vântul foarte tare şi a nins toată noaptea”, a declarat Oprea.

Nordul judeţului Prahova se află sub cod portocliu de ninsori.

Şcoli din 5 localităţi ale judeţului Constanţa, închise din cauza viscolului

Şcolile din cinci localităţi constănţene şi-au suspendat, joi, cursurile din cauza viscolului, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Constanţa. Este vorba despre şcolile din Deleni, Ion Corvin, Topalu, Saraiu şi Aliman.

Şcolile din localităţile Deleni, Ion Corvin, Topalu, Saraiu şi Aliman au fost închise, joi, din cauza viscolului.

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Constanţa ninge viscolit. Atât pe drumurile naţionale cât şi pe cele judeţene se acţionează cu utilaje de deszăpezire, iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă.

35 de localităţi sunt fără energie electrică, iar 24 de localităţi sunt lipsite de apă potabilă din cauza căderilor de tensiune de la nivelul surselor şi staţiilor de pompare şi tratare

Ministrul Educaţiei: 88 de unităţi şcolare din 14 judeţe sunt închise din cauza vremii

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, joi, că în prezent sunt 88 de unităţi şcolare din 14 judeţe închise din cauza vremii nefavorabile.

"Avem situaţii punctuale unde, din cauza viscolului, lipsa energiei sau a defecţiunilor de la centrala termică, s-a hotărât la nivelul unităţilor şcolare din unele judeţe să se suspende cursurile. Fac precizarea că, din punct de vedere al actului educaţional, lucrurile nu sunt afectate, se vor recupera cursurile în toate aceste unităţi şcolare. Ţinem legătura şi cu inspectorii şcolari şi cu directorii de unităţi şcolare. Punctual, dacă e nevoie, în fiecare judeţ, putem interveni", a declarat Liviu Pop, la comandamentul de iarnă de la MAI.

Ministrul Educaţiei Naţionale a mai precizat că a recomandat profesorilor să nu pună absenţe elevilor în catalog, mai ales în situaţia elevilor care au întârziat.

"În Galaţi sunt 15 unităţi şcolare, în Argeş o unitate şcolară, în Bacău cinci unităţi şcolare, Sibiu -trei unităţi şcolare, Vrancea - două grădiniţe, Harghita-trei unităţi şcolare, Prahova- una, Vâlcea- trei, în Iaşi - 15, în Tulcea - 7, la Braşov - trei unităţi şcolare, în Vaslui - 19 şi în Constanţa - opt", a mai declarat Liviu Pop, solicitat de premier să spună exact câte unităţi şcolare au suspendat cursurile.

Ulterior, la ieşirea din MAI, ministrul a precizat că este vorba de 88 de unităţi şcolare din 14 judeţe care sunt închise din cauza viscolului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici