Curtea de Apel respinge cererea de eliberare pe cauţiune a şefului clinicii Sabyc

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, luni, ca şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, să rămână în arest, fiind respinsă cererea de eliberare pe cauţiune a acuzatului.

24 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel respinge cererea de eliberare pe cauţiune a şefului clinicii Sabyc

Curtea de Apel respinge cererea de eliberare pe cauţiune a şefului clinicii Sabyc (Imagine: Mediafax Foto)

Concret, Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, recursul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi după ce a rejudecat contestaţia, instanţa a respins cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de Harry Mironescu

Instanţa a mai dispus restituirea a cauţiunii de 10.000 lei plătită de familia acuzatului.

Judecătorii au analizat, luni, recursul procurorilor DIICOT la soluţia Tribunalului Bucureşti care a decis, săptămâna trecută, că Harry Mironescu poate fi judecat în libertate.

Procurorul de şedinţă a cerut ca şeful clinicii Sabyc să fie menţinut în arest pentru continuarea cercetărilor, arătând că a pus viaţa în pericol a 70 de persoane care au calitatea de părţi vătămate în acest dosar.

Pe de altă parte, avocaţii lui Harry Mironescu au susţinut în faţa instanţei că acesta suportă greu regimul de detenţie din cauza problemelor cardiace şi că, deşi au solicitat o expertiză medicală încă din 29 iulie, aceasta nu s-a realizat.

La rândul lui, Mironescu a spus judecătorilor că stă de cinci săptămâni în arest şi că, în ciuda eforturilor personalului medical din penitenciar, starea sa de sănătate se agravează.

Tribunalul Bucureşti a decis, săptămâna trecută, punerea în libertate pe cauţiune a lui Harry Mironescu, după ce acesta a plătit garanţia de 10.000 lei.

Fiul şefului clinicii Sabyc, Yair Miron, arestat şi el în 20 iulie, alături de Harry Mironescu şi Cecilia Borza, a fost eliberat la sfârşitul săptămânii trecute după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul acestuia privind eliberarea sub control judiciar.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici