Cluj-Napoca, mai aproape de Centura Metropolitană. Au început lucrările

Vineri au început lucrările la Centura Metropolitană Cluj, Tronsonul 1, în localitatea Floreşti, executate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 110 milioane de lei.

989 afișări
Imaginea articolului Cluj-Napoca, mai aproape de Centura Metropolitană. Au început lucrările

Sursa foto: Facebook / Emil Boc

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, pe Facebook, că lucrările au început pe raza comunei Floreşti, între km 483+280 şi km 483+655.

Proiectul este implementat în baza unui protocol încheiat între CNAIR, Municipiul Cluj-Napoca şi comunele Gilău, Floreşti şi Apahida.

Proiectul în valoare de 112,14 milioane de lei (fără TVA) este finanţat prin Programul Transport 2021-2027 (PT).

„Prin lucrările de modernizare, un sector al DN1 va fi extins la 3 benzi pe sens între km 481+500 şi km 483+655 (2,155 km), iar dintre aceste benzi una va fi destinată exclusiv transportului public de persoane şi vehiculelor speciale (poliţie, salvare, pompieri). Vor fi construite totodată o serie de poduri şi pasaje pe traseul Centurii Metropolitane Cluj-Napoca: Podul peste Valea Gârbăului, Pasaj peste Giraţie, Pasaj pietonal”, a scris Pistol pe reţeaua de socializare.

„Acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la decongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul în comun. Cele 38 de autobuze care circulă azi pe ruta Floreşti - Cluj nu vor mai fi în traficul general, ci vor avea bandă dedicată de transport în comun. De asemenea, această bandă dedicată va permite accesul rapid al Ambulanţei/Salvării la Spitalul Regional de Urgenţă”, susţine Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici