Două CUTREMURE, în decurs de două ore, în judeţul Vrancea

Două cutremure au avut loc, joi dimineaţa, în decurs de numai două ore. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), primul seism a avut loc la ora 05.47, cu o magnitudine revizuită la 3,7 pe scara Richter, iar cel de-al doilea s-a produs la ora 07.35, acesta având magnitudinea de 3,5 pe scara Richter.

2730 afișări
Imaginea articolului Două CUTREMURE, în decurs de două ore, în judeţul Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter, în judeţul Vrancea

Al doilea cutremur de joi s-a produs la o adâncime de 73 de kilometri şi a avut magnitudinea de 3,5 pe scara Richter.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului de 3,5 grade pe scara Richter sunt Nehoiu (44 km), Covasna (50 km), Slănic-Moldova (54 km), Odobeşti (52 km), Oneşti (57 km).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de 1 grad pe scara Mercalli.

Tot joi dimineaţa a avut loc un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 28 octombrie, având o magnitudine de 5,8 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, fiind resimţit şi în Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici