CUTREMUR în zona Hunedoara. Alte două seisme au avut loc în zona Galaţi

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 8.10, în zona Hunedoara.

3565 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR în zona Hunedoara. Alte două seisme au avut loc în zona Galaţi

Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în zona Hunedoara

Seismul din regiunea Transilvania, Hunedoara s-a produs la o adâncime de 15 kilometri şi a avut intensitatea III în zona epicentrală, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Oraşele apropiate de epicentrul seismului sunt: Haţeg (şase kilometri), Hunedoara (15 kilometri), Simeria (29 de kilometri), Deva (31 de kilometri) şi Orăştie (37 de kilometri).

Tot joi s-au produs alte două cutremure, în zona Galaţi, unul de 2,5 grade pe scara Richter, la ora 00.47 şi celălalt de 2,6 grade, la ora 02.28.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs miercuri, la ora 00.56, în judeţul Prahova.

În 6 octombrie, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

În 15 octombrie, la ora 22.33, în Vrancea s-a produs un cutremur de 4,7 grade.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici