Dâmboviţa: Autorităţile au început vaccinarea câinilor şi pisicilor din zonele pe unde a trecut ursul

Autorităţile sanitar-veterinare au început, luni, vaccinarea câinilor şi pisicilor din curţile locuitorilor din comunele dâmboviţene Pietroşiţa, Moroieni şi Buciumeni, zonă pe unde a trecut ursul turbat care a atacat, sâmbătă, trei persoane.

133 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Autorităţile au început vaccinarea câinilor şi pisicilor din zonele pe unde a trecut ursul

Dâmboviţa: Autorităţile au început vaccinarea câinilor şi pisicilor din zonele pe unde a trecut ursul (Imagine: Shutterstock)

"De luni, Comitetul Local de Combatere a Bolilor a început vaccinarea câinilor şi pisicilor din curţile locuitorilor din cele trei comune, iar concomitent, medicii veterinari vor acţiona pentru vaccinarea orală a vulpilor, prin plasarea momelilor în vizuini", a declarat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, Sandu Tolea.

Totodată, patrule formate dintr-un poliţist, doi jandarmi şi un vânător se află în localităţile dâmboviţene Pietroşiţa, Moroieni şi Buciumeni, unde ursul a atacat, în urmă cu două zile, trei persoane, una dintre acestea murind.

"Patrularea se va face în intervalul orar 16.00 - 2.00, pentru ca, la nevoie, să poată acţiona. După ce a fost împuşcat ursul, nu am mai avut apeluri de la cetăţeni că ar mai fi văzut vreun urs. Am convingerea că problema s-a rezolvat. Ori ursul împuşcat este cel căutat, ori a plecat în habitatul lui. Patrula mixtă va fi la treabă atât timp cât va fi nevoie. Sâmbăta şi duminica vor acţiona şi pe timpul zilei", a declarat şeful Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Danil Zepişi.

Şefii inspectoratelor judeţene de poliţie şi de jandarmi din Dâmboviţa au făcut apel la populaţie să anunţe imediat autorităţile dacă observă urşi aproape de zona locuită şi să evite să le ofere hrană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici