Dan Diaconescu, audiat ca martor la DNA într-un dosar de trafic de influenţă

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost audiat, vineri, la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene a denunţat o persoană care i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului, potrivit unor surse judiciare.

42 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu, audiat ca martor la DNA într-un dosar de trafic de influenţă

Dan Diaconescu, audiat ca martor la DNA într-un dosar de trafic de influenţă

Sursele citate au declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că persoana vizată de procurorii anticorupţie este Doru Pârv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV.

Potrivit surselor citate, în denunţul primarului arădean se arată că Doru Pârv i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, în mai multe tranşe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini şi informaţii compromiţătoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei.

Primarul nu i-ar fi dat lui Pârv niciun ban din cei ceruţi, în schimb a formulat un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Astfel, potrivit surselor judiciare, Doru Pârv este cercetat de procurori pentru trafic de influenţă, având calitatea de învinuit în acest dosar.

Dan Diaconescu a fost, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat aproape două ore şi jumătate.

La ieşirea din sediul Direcţiei, Dan Diaconescu a părut stupefiat la întrebările jurnaliştilor dacă a fost pus sub urmărire de procurorii anticorupţie. Diaconescu a arătat că totul este o confuzie şi că s-a prezentat la DNA pentru a pregăti "o viitoare emisiune exclusivă care va putea fi urmărită de telespectatorii postului OTV".

Sursele judiciare au precizat că Dan Diaconescu a venit la sediul DNA pentru că apărătorii lui Pârv l-au solicitat ca martor, pentru a se face o confruntare între cei doi, în sensul în care patronul postului de televiziune să spună dacă ştia despre intenţiile lui Pârv.

Contactat de MEDIAFAX, avocatul lui Doru Pârv, Cătălin-Daniel Fenechiu, s-a limitat la a declara: "Nu infirm aceste informaţii".

Întrebat dacă şi Dan Diaconescu este acuzat în acest dosar, avocatul a negat, arătând că patronul postului OTV este martor în cauză. El a precizat că nu poate face mai multe declaraţii, pentru că acest dosar este în faza de urmărire penală.

Dan Diaconescu a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că nu a mers la DNA "nici ca martor, nici ca acuzat" şi a calificat drept "tâmpenii" informaţiile pe acest subiect. El a precizat că intenţionează să facă "o emisiune cu domnul Morar" şi că acesta a fost motivul prezenţei sale la DNA.

Surse din DNA au declarat că la Direcţie nu a fost făcută nicio solicitare pentru o emisiune la OTV cu procurorul şef Daniel Morar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici