Dana Năstase a plâns în sala de judecată în timpul audierii sale în dosarul Zambaccian

Soţia fostului premier Adrian Năstase, Dana Năstase, a plâns, luni, la instanţa supremă, în timpul audierii sale, pentru prima dată, în dosarul "Zambaccian", atunci când a vorbit despre decesul tatălui său şi despre declaraţiile lui Ioan Păun, fostul consul al României la Shanghai.

2192 afișări
Imaginea articolului Dana Năstase a plâns în sala de judecată în timpul audierii sale în dosarul Zambaccian

Daniela Năstase a plâns în sala de judecată în timpul audierii sale în dosarul Zambaccian (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa supremă a reluat luni discuţiile în dosarul "Zambaccian", în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie Adrian Năstase, Dana Năstase şi Irina Paula Jianu.

Daniela Năstase a fost audiată de judecătorii instanţei supreme, ea precizând că până la acest moment nu a dat nicio declaraţie, nici măcar în faţa procurorilor anticorupţie care au anchetat cauza.

În faţa celor trei judecători, Dana Năstase a explicat în detaliu situaţia privind renovarea imobilului din localitatea Cornu, situaţia reală juridică privind imobilul din strada Christian Tell, precum şi situaţia lucrărilor la imobilul din strada Zambaccian.

Daniela Năstase a fost pusă să explice relaţiile familiei cu fostul consul Ioan Păun şi despre acuzaţiile procurorilor DNA privind importul de bunuri din China.

Pe parcursul declaraţiei sale, Dana Năstase a plâns de două ori. Emoţiile au cuprins-o pe soţia lui Adrian Năstase atunci când a vorbit despre decesul tatălui ei, în 1999, în urma unui accident de maşină, arătând că după acest tragic eveniment ea a rămas să se ocupe de restul familiei, respectiv de mama ei care tocmai aflase la acea vreme că are cancer, sora şi mătuşa Tamara Cernasov.

"În 1999 tatăl meu a murit în accident de maşină. Mama a rămas în grija mea, iar la scurt timp după, aceasta s-a îmbolnăvit de cancer. El avea grijă de mama, după moartea lui eu m-am ocupat de familie, inclusiv de mătuşa Tamara Cernasov", a spus Dana Năstase în faţa instanţei, cu ochii în lacrimi.

Al doilea moment care a emoţionat-o profund pe Dana Năstase a fost aproape de finalul şedinţei de judecată, atunci când a făcut referire la declaraţiile fostului consul Ioan Păun la ultimul termen de judecată.

Dana Năstase a explicat că s-a revoltat atunci când, în finalul audierii de la termenul trecut, Ioan Păun i-a spus lui Adrian Năstase că îi pare rău pentru tot şi că, în opinia sa, a fost cel mai bun prim-ministru al României.

Aceasta a arătat, cu ochii în lacrimi, că este supărată din cauza întregii tevaturi ce s-a extins pe o perioadă lungă de timp, respectiv aproximativ şapte ani.

"Când am ieşit de la ultima şedinţă l-am auzit spunând acest lucru. M-a revoltat faptul că Ioan Păun a spus că Adrian Năstase a fost cel mai bun prim-ministru. Am impresia că tot ce spunem noi se interpretează. După cei şapte ani trebuie ca femeie să poţi să stai în picioare, să ţii o casă. Nu am o problemă cu instanţa de judecată, am o problemă a mea. Nu putea spune Adrian Năstase instanţei aceste lucruri despre trăirile mele de până acum", a arătat Daniela Năstase în faţa instanţei.

Instanţa l-a audiat, luni, pentru prima dată, şi pe Adrian Năstase, el declarând că nu l-a şantajat niciodată pe fostul consul Ioan Păun şi că nu i-a dat niciodată bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici