Data la care CCR va dezbate sesizările privind pensiile publice şi combaterea evaziunii fiscale

Judecătorii Curţii Constituţionale vor dezbate pe 13 februarie sesizarea privind Legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. De asemenea, în aceeaşi şedinţă va fi discutată şi cererea privind legea care reglementează sistemul public de pensii.

673 afișări
Imaginea articolului Data la care CCR va dezbate sesizările privind pensiile publice şi combaterea evaziunii fiscale

Data la care CCR va dezbate sesizările privind pensiile publice şi combaterea evaziunii fiscale

”Avem termen pe 13 februarie pentru cele două sesizari, una referitoare la legea privind sistemul public de pensii şi una referitoare la modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale din Curtea Constituţională.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 19 decembrie, decizional, Legea pensiilor, după ce deputaţii au admis un amendament al UDMR, iniţial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Proiectul a fost votat cu 193 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi 14 abţineri. Patru deputaţi nu şi-au exercitat dreptul de a vota.

Tot pe 19 decembrie Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, şi proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Proiectul prevede ca dacă unul dintre inculpaţi achită prejudiciul integral plus 20%, toţi acuzaţii scapă de urmărirea penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici