Declic cere Ministerului Justiţiei înăsprirea pedepselor pentru agresorii sexuali

  • Comunitatea Declic a lansat petiţia "Nu mai lăsaţi prădătorii sexuali să scape"
  • Trei din patru cazuri de acte sexuale în care victimele sunt copii ajung să fie considerate de judecători ca relaţii consimţite
  • Într-un an, din 788 de agresori sexuali majori, 785 nu au fost condamnaţi nici măcar la o zi de închisoare
842 afișări
Imaginea articolului Declic cere Ministerului Justiţiei înăsprirea pedepselor pentru agresorii sexuali

România, paradisul violatorilor şi pedofililor. Nu o spunem noi, ci cei din comunitatea Declic, care au lansat o petiţie intitulată "Nu mai lăsaţi prădătorii sexuali să scape", semnată până acum de peste 33.000 de persoane. Reprezentanţii asociaţiei şi-ar fi dorit să aibă o întâlnire cu Cătălin Predoiu şi Gabriela Scutea, însă au obţinut doar o întrevedere cu consilierii Ministrului Justiţiei.

Reprezentanţii Declic cer modificarea legislaţiei, oameni mult mai bine pregătiţi în sistemul judiciar şi condamnări mult mai dure pentru abuzatori. În România, rata de recidivă a pedofililor liberaţi condiţionat este de 70%. În primele şase luni ale anului au fost liberaţi condiţionat, în total, 697 de deţinuţi. De un astfel de mecanism, care permite persoanelor condamnate să iasă mai repede din arest, a beneficiat şi Ion Turnagiu, bărbatul care a incendiat o tânără de 17 ani, din Mehedinţi.

Declic aminteşte şi de cazul fostului preot Cristian Pomohaci, cel care apare săptămânal la televiziunea naţională, deşi a fost anchetat pentru pedofilie şi condamnat pentru evaziune fiscală. Probabil ţi-l aminteşti şi pe Bogdan Drăghici, preşedintele T.A.T.A. (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), acuzat că şi-ar fi violat fiica acum mai mulţi ani. În 2019, un bărbat de 41 de ani, din Bucureşti, a agresat în lift un copil de 10 ani, într-o scară de bloc. Şi bărbaţii au fost victime ale abuzurilor sexuale, de-a lungul timpului. În 2012, un taximetrist din Tulcea a fost sechestrat şi violat de o clientă căreia îi făcea cumpărăturile.

Un proiect de lege adoptat la finalul lui iunie de Parlament stabileşte pedepse mai mari pentru violatori, iar agresorii ar urma să răspundă penal indiferent cât timp a trecut de la comiterea faptelor. Documentul nu este însă în vigoare, după ce Guvernul a sesizat Curtea Constituţională pentru eliminarea oricăror vulnerabilităţi de ordin constituţional.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici