Deputatul aflat în greva foamei îşi continuă protestul în spital. Aurelian Mihai, dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Deputatul Aurelian Mihai, aflat în a opta zi de greva foamei, a fost dus, miercuri, de la Parlament la Spitalul Universitar de Urgenţă. Anterior, parlamentarul fusese luat de un echipaj al ambulanţei pentru fi dus la spital, unde va fi monitorizat pe parcusul protestului său.

322 afișări
Imaginea articolului Deputatul aflat în greva foamei îşi continuă protestul în spital. Aurelian Mihai, dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Aurelian Mihai (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

UPDATE 14:35 - Deputatul aflat în greva foamei, dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Deputatul Aurelian Mihai, aflat în a opta zi de greva foamei, a fost dus, miercuri, de la Parlament la Spitalul Universitar de Urgenţă, acesta spunându-le medicilor că nu vrea să rămână internat, ci doar să i se facă investigaţii medicale.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că deputatul Aurelian Mihai a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Opriţa a precizat că echipajul SMURD a vrut să îi facă un test de glicemie, însă deputatul a refuzat, cerând doar să fie dus la un spital.

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la SUUB, Andrei Georgescu, a declarat pentru MEDIAFAX că deputatul Aurelian Mihai a fost adus la unitatea sanitară şi este supus unor investigaţii medicale.

Andrei Georgescu a precizat că deputatul le-a spus medicilor că nu vrea să rămână internat, cerând ca la finalul investigaţiilor să fie lăsat să plece.

Aurelian Mihai a ţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că se simte foarte obosit şi că va chema ambulanţa pentru că nu vrea să leşine în Parlament.

”Voi pleca după ce terminăm aici pentru că nu vreau să ajung să leşin prin Parlament şi să fiu acuzat că-mi fac imagine. Mă simt obosit, o să chem ambulanţa, voi alege să merg la spital pentru a fi monitorizat”, a precizat Aurelian Mihai.

El a spus că pe parcursul celor opt zile de greva foamei ”nu a existat un dialog şi niciun mesager din partea Guvernului” şi că parlamentari ai puterii i-au transmis că, prin gestul lui, vrea să-şi facă imagine.

”Am fost acuzat de colegi de la putere că îmi construiesc imagine, mi-aş fi dorit ca imaginea să şi-o contruiască dumnealor, pentru că aveau resursele la îndemănă. Nu-mi fac imagine din acest punct de vedere, imaginea se face altfel”, a adăugat Aurelian Mihai, care a spus că nu are limită pentru continuarea protestului.

Aurelian Mihai a venit la conferinţa de presă îmbrăcat într-un tricou roşu, pe care scria ”Vrem reducerea taxelor consulare”.

Un echipaj SMURD a venit la Parlament şi l-a preluat pe deputatul aflat în greva foamei, care s-a deplasat singur până la ambulanţă.

Deputatul de diaspora Aurelian Mihai, fost membru PPDD, a anunţat, în 17 septembrie, în plenul Camerei Deputaţilor, că începe greva foamei în Parlament până la rezolvarea problemelor românilor din diaspora.

De atunci, el a stat în Parlament, dormind într-o sală destinată Comisiei pentru românii de pretutindeni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că deputatul Aurelian Mihai care face greva foamei utilizează ”un instrument pe care îl folosesc cei care sunt la primul mandat şi doresc să iasă în evidenţă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici